L’Aula taller lliura un hotel d’insectes al comú de la Massana

L’estructura s’instal·larà al Parc Natural del Comapedrosa per celebrar el Dia Mundial de la Biodiversitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Com cada any, el Comú de la Massana celebra el Dia Mundial de la Biodiversitat (el 22 de maig) amb una acció especial. En aquesta ocasió, els protagonistes són els joves de l’Aula Taller, del Ministeri d’Educació, que van acceptar l’encàrrec del departament de Medi Ambient del Comú de la Massana de construir un hotel d’insectes.

Els joves han realitzat el projecte de forma global, dins l’apartat de programes solidaris de l’Aula taller. Per això han hagut de fer una recerca sobre els materials que s’havien d’utilitzar en base als insectes que haurà d’acollir l’hotel, l’estudi de l’obra i la seva realització.

El Ruben, l’Adam, l’Adrià, l’Iker i el Marc, conjuntament amb els educadors de l’Aula Taller, Ramon Grífol i Lara Torrent, han fet entrega avui de l’hotel d’insectes al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, i a l directora del departament, Eva López.

Gueimonde ha agraït la feina dels joves i ha assegurat que “l’hotel d’insectes serà una bona eina per estudiar la biodiversitat. L’instal·larem a algun dels recorreguts interpretatius del Comapedrosa, ja que es tracta d’una bona eina educativa i, a més, serà un bon observatori per analitzar l’evolució dels insectes del parc.

L’hotel té unes dimensions de 170x60x35. L’estructura és de fusta i a dins s’hi han distribuït diferents materials: pinyes per als crisòpids, canyes i troncs per les abelles i vespes, escorces per les marietes i totxos pels escarabats i insectes que busquen més la calor.

L’estructura quedarà instal·lada en els pròxims dies i se senyalitzarà perquè els visitants del parc la puguin veure.