El projecte d’eixample de la carretera de Sispony de la Massana inclou un sistema de jardí de pluja

El Comú de la Massana ha aprovat l’adjudicació de les obres de la carretera secundària 321 per eixamplar i embellir la zona. Es tracta d’un projecte que es farà en dues fases i que “serà molt significatiu perquè és un bon exemple de com volem projectar la Massana del futur”, ha afirmat la cònsol major, Olga Molné, que assegura que “volem una Massana sostenible, saludable, segura i pensada perquè els ciutadans se sentin a gust als espais públics; per això, tenim el repte de millorar la qualitat del nostre paisatge urbà”.

Les obres tindran una durada de divuit setmanes i un cost de 534 mil euros. Com ha explicat la cònsol menor i presidenta de la comissió de Via Pública, Eva Sansa, “es tracta d’un projecte global en el qual hem treballat des de diversos punts de vista amb la intenció de millorar la convivència entre els usuaris de la via”. Això passa per guanyar en seguretat vial, construint voreres als dos costats, de tres metres i un metre i mig respectivament, a més de limitar la velocitat a 30 km.

La globalitat de l’obra s’ha concebut per millorar la qualitat de l’aire i reduir l’emissió de gasos. La principal novetat és la introducció d’un sistema de drenatge urbà o jardí de pluja, pioner al país, que a més d’embellir la zona també contribueix a reduir les substàncies contaminants del vial, ja que filtra les aigües de forma natural mitjançant les arrels de les plantes i arbres. Es tracta d’espècies triades especialment per la seva resistència a la contaminació i que suporten un elevat estrès hídric.

També s’han aplicat criteris de sostenibilitat en l’enllumenat, amb un sistema eficient, amb certificat “dark light” que no contamina a nivell lumínic.

D’altra banda, el projecte també introdueix zones de convivència pensades perquè el vianant pugui gaudir de la passejada i de l’entorn urbà. “La nostra proposta està centrada en aplicar mesures factibles, fàcils d’executar i amb inversions poc elevades, però que en canvi tenen una alta eficàcia, ja que ens permeten millorar la qualitat de l’aire i la connectivitat entre espais perquè la gent es desplaci a peu. Per tant, també estem millorant els hàbits de salut i potenciant la sociabilització”, assegura Sansa.

La segona fase del projecte es portarà a terme durant el pròxim exercici.

D’altra banda, en la mateixa sessió s’ha acordat la publicació provisional de la modificació d’alguns articles del Pla d’Urbanisme de la Massana per millorar alguns aspectes tècnics.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

La consellera de Cultura de la Generalitat fa una visita institucional a Constantí

Aquest dilluns 7 de juliol, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sònia Hernández, ha fet una visita…

14 minuts fa

El Govern admet que els Ports no tenen un pla per prevenir incendis

El Govern reconeix que el Parc Natural dels Ports no té un pla de prevenció d’incendis després que la CUP…

27 minuts fa

La renovació de la pista d’atletisme de Torredembarra afavoreix l’augment d’usuaris

Des que es va finalitzar la renovació de la pista d’atletisme el mes de març passat, la instal·lació ha entrat en ple…

33 minuts fa

Tàrrega acollirà el 27è festival musical Paupaterres del 9 al 12 de juliol

Poques hores abans d’encetar la 27a edició del Paupaterres - Festival d’Estiu de Ponent, Tàrrega enllesteix els últims detalls per…

42 minuts fa

Xerta habilita una sala perquè persones desallotjades hi puguin passar la nit

 L'Ajuntament de Xerta ha habilitat la sala polivalent de la casa de la vila per tal que una desena de…

47 minuts fa

‘Garfield’ engega el cicle Cinestrelles al Parc Francolí

Dimarts vinent, 15 de juliol, Tarragona reprèn el cicle Cinestrelles, que té com a objectiu oferir cinema gratuït i a…

56 minuts fa

Esta web utiliza cookies.