La Massana inicia la neteja preventiva de boscos

Els treballs forestals que cada temporada porta a terme el Comú de la Massana, dins el pla preventiu d’aclariment de boscos i del pla per evitar els incendis, donen el tret de sortida aquesta setmana.

El primer punt on s’intervindrà serà a l’Aldosa, a la zona del camí de les Boïgues. Segons els informes tècnics d’enginyeria, cal prioritzar aquest bosc amb una actuació silvícola per evitar el risc de caiguda d’arbres a sobre d’edificis i també per minimitzar el risc d’incendi. Abans de l’inici dels treballs, el departament de Medi Ambient ha mantingut una reunió informativa amb el Quart de l’Aldosa per exposar les característiques de la intervenció silvícola.

La densitat actual d’una part del bosc –per sobre de la carretera de la Gonarda- és excessiva, cosa que comporta una inestabilitat que posa en perill la salut dels arbres, que podrien acabar emmalaltint i morint-se per falta de llum i nutrients. Per tot això, cal realitzar actuacions per aclarir la zona, deixant espai entre arbres i estabilitzar el bosc.

Seguint el pla tècnic, els arbres que cal tallar són els que són poc vigorosos, amb capçades desequilibrades, i que, per aquestes condicions, es podrien desprendre i provocar danys als edificis de la zona. No es tallarà cap arbre fort ni de fulla caduca, ja que són espècies protectores en cas d’incendi.

Un cop tancats aquests treballs es procedirà a treballar a Arinsal, al Coll de les Cases. En els darrers anys s’han fet diverses actuacions al Bosc de Pal, on ja es donen els treballs per conclosos.