fbpx Advertisement
Dilluns, 26-setembre-2022
Inauguració del Mundial de Triatló a Sant Julià de Lòria

Inauguració del Mundial de Triatló a Sant Julià de Lòria

En una cerimònia molt popular amb les actuacions de les entitats culturals de la parròquia

La plaça de la Germandat ha acollit la cerimònia d’inauguració del Campionat del Món de triatló que es disputa a la cota 2000 de Naturland fins demà 6 de febrer. L’acte ha tingut un marca accent popular ja que hi han intervingut les entitats culturals de la parròquia. L’Esbart Laurèdia ha estat el primer en actuar amb la representació d’el ball El Porrer de Sant Julià de Lòria. Després de dos discursos institucionals ha estat el torn del gegantons Julià i Canòlich i la Coral Rocafort ha posat el punt i final amb la interpretació de l’himne d’Andorra, tot just desprès que el cap de Govern s’hagués dirigit als assistents.

Amb les delegacions dels vint països participants apostades a la plaça lluint llurs banderes, el cònsol major Josep Majoral ha estat la primera de les autoritats en parlar. Ha destacat la importància d’acollir la competició per segon any consecutiu i ha insistit que “la idea de la corporació és dinamitzar la parròquia a través de l’organització de diversos esdeveniments.
En la vessant esportiva cal destacar que més de 254 atletes de 21 nacionalitats participen en una competició que porta el segell de la marca Ironman, i que forma part de les proves que s’emmarquen dins de l’Andorra Multiesport Festival.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que el país acull “per segon any consecutiu” el campionat del món de triatló d’hivern, “un signe inequívoc de la capacitat i qualitat organitzatives del nostre país per rebre competicions d’alt nivell i de caràcter internacional”. També ha recordat que “el Govern va declarar la primavera passada l’esport com a sector d’interès nacional sota el ferm convenciment que tant la pràctica de l’esport amateur com la celebració de proves esportives d’alt nivell són atractius que també contribueixen a diversificar la nostra economia i també l’oferta turística” i ha finalitzat la seva intervenció desitjant sort a tots els participants, amb una menció especial per a l’únic representant andorrà, Carlos Andrés Mejia Gallego.

En la mateixa línia, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat l’excel·lència d’Andorra organitzant esdeveniments del màxim nivell i ha assenyalat que “les activitats econòmiques vinculades  al mon de l’esport ja representen el 8% del PIB del país”. Paral·lelament Gallardo ha remarcat la importància de l’esport, “no només en la seva vessant competitiva si no també a l’hora de promoure la innovació i generar nous models de negoci”.

A la finalització de l’acte ha tingut lloc l’entrega de medalles del mundial de biatló júnior que tot just s’ha disputat avui i que per primer cop a la història s’organitza de forma conjunta amb la prova de triatló. Els cònsols de la parròquia han pres part en l’entrega de medalles.