Les escoles artístiques d’Andorra la Vella donen la benvinguda al nou curs escolar

Aquest 2022-2023 s’ofereixen 35 cursos, tallers i monogràfics

Les tres escoles artístiques del Comú, l’Institut de Música, l’Escola d’art i l’Aula de teatre i dansa, amb seu al Centre cultural La Llacuna, donen aquesta setmana el tret de sortida al nou curs. L’any acadèmic arriba farcit de novetats i donarà resposta a més de 650 alumnes de totes les edats (des d’infants fins a adults), una xifra provisional que anirà en augment perquè les matriculacions segueixen obertes.

Aquest 2022-2023 s’ofereixen 35 cursos, tallers i monogràfics de les diferents disciplines per a infants, joves i adults, una oferta que serà possible amb una plantilla de 43 professors. Així doncs, l’Institut de Música imparteix ensenyament musical de 16 instruments, 7 cicles formatius (o cursos) i 4 monogràfics; mentre que l’Escola d’art ofereix 10 cursos i 7 monogràfics, i l’Aula de teatre i dansa, 18 cursos específics i 1 monogràfic.

Com a novetat, enguany s’han introduït activitats noves atenent la demanda i les inquietuds que han anat manifestant els alumnes i adaptant les formacions a les noves tendències: teatre per a infants a partir dels 4 anys; circ i trapezi per a infants i joves (se n’havien ofert tallers i s’incorpora ara com a activitat durant tot el curs); un taller de filmació i edició de vídeos; un curs de fotografia per joves; i un banc d’instruments de lloguer a l’Institut de Música per evitar despeses a les famílies en moments en els quals encara no se sap si els fills i filles voldran continuar o no amb l’estudi de l’instrument.

El conseller de Cultura i de Promoció turística, Miquel Canturri, ha ressaltat durant la presentació del nou programa que des de les diferents escoles es treballarà per donar resposta tant a les inquietuds artístiques dels alumnes com als requeriments acadèmics per seguir oferint uns estudis de molta qualitat i que s’adapten als nous temps i les noves exigències. En aquest sentit, ha ressaltat que les escoles artístiques del Centre cultural La Llacuna “han estat i segueixen sent un referent a Andorra la Vella i al país” pel volum de disciplines i la qualitat dels estudis que s’hi imparteixen.

De la seva banda, el coordinador de l’Institut de Música, Jordi Sabata, ha detallat que aquest curs s’imparteix ensenyament musical de 16 instruments (acordió, cant, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra, orgue, piano, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, viola, violí i violoncel), 7 cicles formatius i 4 monogràfics. Enguany també es treballarà per promocionar al màxim les formacions instrumentals com l’Orquestra i la Banda per, entre d’altres, fer-les partícips de l’activitat de l’escola com de la vida cultural de la parròquia.