Encamp organitza cinc tallers de reciclatge per la setmana europea de prevenció de residus

Seran els dies 24 i 25 de novembre a la tarda en directe per youtube i s'aprendrà a fer objectes d';ús quotidià i de decoració amb material reciclat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Comú d’Encamp promou conjuntament amb diferents entitats del país, en el marc del Pla Nacional de Residus i la setmana europea de prevenció de residus, diferents accions de sensibilització per conscienciar a la població de la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar residus.

Diferents departaments del Comú d’Encamp han preparat cinc tallers virtuals a través del canal de youtube per a la confecció de material quotidià o de decoració nadalenca amb material reciclat que seran dirigits per l’equip de professores de l’escola d’arts del comú.

Dimecres 24 de novembre, a les 15 h l’escola de manualitats ensenyarà com realitzar un
calendari d’advent amb cartrons de paper higiènic, a les 17:30 h l’escola de restauració explicarà com fer dues casetes decorades amb fusta i a les 19 h l’escola de costura, farà en directe la confecció d’un portaentrepans.

El dijous 25 de novembre serà el torn a les 16 h de l’escola de punta de coixí que farà un taller per confeccionar necessers i moneders amb roba de texà reciclat. I els actes clouran amb l’escola de teatre, amb una petita representació dels alumnes més petits sota del títol ‘Volem un planeta net’.

Des de l’Àrea de Jovent, durant les darreres setmanes han elaborat uns refugis d’hivern per als ocells amb material de rebuig, i dimecres a les 15h, amb l’ajuda dels banders comunals, els col·locaran en diversos espais verds de la parròquia.

El Comú d’Encamp ha engegat des de principis d’any diferents iniciatives a nivell intern per promoure també entre els treballadors la reducció de residus, el foment de la reutilització i el reciclatge. Per això s’han instal·lat diferents fonts d’aigua per tal de reduir el consum de plàstic d’un sol ús així com el repartiment de tasses de vidre entre els treballadors del Comú per a la utilització de les màquines de cafè o aigua, que es farà durant les properes setmanes.

Així mateix es col·locaran noves papereres compartimentades per afavorir la recollida selectiva de residus en les instal·lacions comunals.