Encamp concentra tota la il·luminació de Nadal per reduir el consum energètic

Aquesta tarda s’ha donat el tret de sortida a les activitats de l’Advent, prèvies a les Festes de Nadal, amb l’encesa de llums simultània a Encamp i al Pas de la Casa amb els infants com a protagonistes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Encamp i el Pas de la Casa han encès avui els llums de Nadal, que el comú ha concentrat principalment a la zona de Sant Miquel, al Pas de la Casa, i a la zona de la plaça de l’Església a Encamp, com a mesura per reduir el consum energètic davant la crisi actual. Es podrà trobar il·luminació en altre punts però de forma reduïda.

El comú ja va anunciar prèviament, que entre el recull de mesures que aplicaria per tal de reduir el consum, i que ja està donant el seu fruit amb una reducció del 30% durant el mes d’octubre passat, també es reduiria en més d’un 50% els elements decoratius lumínics de Nadal per poder assolir les xifres acordades en l’àmbit del país.

La cònsol major d’Encamp ha destacat que “aquest és un acte molt emotiu perquè dona el tret de sortida al Nadal valorant el talent de la parròquia a través de la música i la dansa” i ha afegit que és “i a més és un acte carregat de responsabilitat per la necessitat de reduir els elements decoratius i contribuir a disminuir el consum d’energia” davant del context actual de crisi energètica.

Aquesta tarda amb les actuacions musicals de Noa Asthi i la interpretació de l’Esbart Sant Romà a Encamp, i l’actuació musical del Cor Rock al Pas s’ha donat el tret de sortida a les activitats de l’Advent i Nadal a la parròquia, que continuaran a partir del dia 3 amb la Fira de Santa Llúcia.

L’Esbart Sant Romà ha interpretat tres de les peces que conformen D-sentir: La filadora, Presents de boda i La gata i el belitre. Tres peces coreografiades per l’Esbart Sant Romà i amb la música tradicional versionada per Xalupa i Xavier Dallerès.

Noa Ashti, a la plaça Sant Miquel, i el Cor Rock d’Encamp, a dins de l’Església de Sant Pere al Pas, han interpretat un repertori més nadalenc.

Els infants han pogut gaudir de l’encesa de llums, fent-se fotos amb les famílies en els diferents els elements il·luminats de les places i han berenat coca i xocolata que s’ha repartit per tothom de forma gratuïta.