Els béns culturals mòbils a un clic: Neix eMuseumPlus

L’aplicació dona accés a les col·leccions i possibilita que la ciutadania conegui els béns més rellevants que formen el patrimoni cultural d’Andorra

Posada en marxa la nova plataforma digital eMuseumPlus. El portal té com a objectiu difondre de forma pedagògica, pràctica i didàctica l’inventari dels béns culturals mobles custodiats pel Departament de Patrimoni Cultural, i permet, així, acostar a tot a la ciutadania i un sol clic l’inventari.

La plataforma digital, que s’hi pot accedir a través de l’enllaç https://andorra.zetcom.net/ca/, s’hi podran trobar objectes arqueològics, etnològics, de ciència i tècnica, de culte, d’art, numismàtics, moblaments. Totes elles permetran fer un viatge al llarg del temps, des de la prehistòria fins a l’edat contemporània.

Així mateix, l’aplicació dona accés a les col·leccions i possibilita que la ciutadania conegui els béns més rellevants que formen el patrimoni cultural d’Andorra i permet valorar i fomentar-ne el respecte. En aquesta primera fase de posada en marxa ja hi ha entrades més de 1.500 entrades a l’eMuseumPlus i, progressivament, se n’hi aniran bolcant moltes més.

Cal tenir en compte que el fons del Patrimoni Cultural el formen quaranta-sis col·leccions que, generalment, estan associades al lloc de procedència o bé agrupen objectes de la mateixa tipologia com ara la col·lecció de les campanes.

Algunes de les més destacades són: Fons General, Arqueologia, Casa Rossell, Casa d’Areny-Plandolit, Casa Rull, Ràdio Andorra, Objectes del tabac, Col·lecció Vilanova, Objectes del Santuari de Meritxell, Roba litúrgica de Sant Serni de Canillo.

La visualització en línia és possible gràcies a la tasca que han desenvolupat els últims mesos els tècnics de l’Àrea de Patrimoni Cultural han fet tallers de treball amb els de Zetcom, per tal d’acordar el disseny, els mòduls i els camps que havia de contenir l’eMuseumPlus. També, han dedicat un temps a bolcar les fitxes i a fer el testatge del funcionament de l’aplicació.