El Cos de Banders celebra el patró a la nova caserna ubicada al centre del país

El nou espai està ubicat de manera estratègica per poder arribar amb facilitat a tots els punts del Principat

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el director del Cos de Banders, Ferran Teixidó, han participat en l’acte de celebració del patró del cos, Sant Francesc d’Assís. La commemoració s’ha dut a terme, per primera vegada, a les noves dependències del cos compartides amb el COEX i ubicades a la parròquia d’Encamp, al túnel del Dos Valires.

El nou espai, més gran i adequat, està situat al centre del país, ubicada de manera estratègica per poder arribar amb facilitat a tots els punts del Principat. “Uns espais dignes i a la vegada pensats i dissenyats per racionalitzar la despesa de l’administració”, ha ressaltat Calvó que ha posat en relleu que l’espai sigui compartit amb un altre servei del Govern.

En aquesta mateixa línia, la ministra ha lloat la feina del Cos de Banders que vetlla per la preservació i millora del patrimoni natural d’Andorra i per mantenir l’equilibri entre les activitats humanes i la natura. “Heu anat ampliant les vostres competències sempre que ha sigut necessari, amb la finalitat de prestar sempre el millor servei al ciutadà”. Un bon exemple d’aquest fet és el més que creixent nombre de trucades per part de la ciutadania, que ha incrementat gairebé tres vegades més respecte el 2015.

Seguint i remarcat la vocació envers el ciutadà, Espot ha apuntat durant la seva al·locució que el cos també ha sabut adaptar-se als canvis que ha demanat la societat. “Heu anat adquirint un vessant social, tant per la vostra labor pedagògica com de sensibilització ciutadana, sobre la importància de respectar i protegir el nostre medi natural”, ha apuntat. En aquest punt, el cap de Govern ha ressaltat la tasca legislativa amb l’aprovació de la modificació de la Llei de Banders que ha permès reforçar la identitat del cos i agilitzar els expedients de caça, pesca i gossos potencialment perillosos.

Finalment, Teixidó ha volgut ressaltar la tasca del cos durant els mesos de màximes restriccions per la COVID-19, fent pedagogia amb la població i apropant la naturalesa a la ciutadania en uns moments complicats. Seguint la línia de la racionalització de la despesa, el director del cos ha explicat que es treballa per la utilització i digitalització del màxim de tràmits possibles amb la utilització de tauletes o mòbils per a l’obertura d’expedients sancionadors, entre d’altres.

Reconeixement per la trajectòria

L’acte de celebració del patró també ha servit per reconèixer públicament a Gerard Queró, Santi Teixidó, Pasqual Mesa i Ferran Teixidó pels seus vint anys de servei al Cos de Banders amb una clara vocació de servidors públics treballant envoltats de la natura, per controlar-la, conèixer-la i protegir-la.

A més, també s’ha volgut retre homenatge a Miquel Rossell, qui va estar al capdavant del Cos de Banders entre els anys 2012 i el 2020. Un treball que, sense cap mena de dubte, ha estat clau perquè la ciutadania vegi els banders com a servidors públics que vetllen perquè l’entorn continuï sent un dels béns més preuats.