El cap de govern d’Andorra rep la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Per Espot no hi ha "cap més solució" que les vacunes per superar la pandèmia

El cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, ha rebut aquest divendres al migdia la primera dosi del vaccí d’Oxford-AstraZeneca contra la covid-19, per la qual cosa s’ha mostrat “content” perquè li permet ser exemple.

Espot, en declaracions a la premsa, ha fet una crida a la població perquè es vacuni i ha valorat que s'”ha d’interpel·lar tothom quan hi ha un percentatge significatiu de la població que decideix no immunitzar-se, malgrat que tots els estudis científics seriosos avalen que és una qüestió absolutament segura”.

Així mateix, ha valorat que després d’un any i mig s’ha pres consciència dels estralls que es deriven de la pandèmia i que no hi ha “cap més solució” per superar-la que la vacunació.

En aquest sentit, ha assegurat que l’executiu que lidera continuarà fent pedagogia i informant per resoldre els possibles dubtes de la ciutadania per afavorir la vacunació.

Un acte egoista i alhora altruista

Espot ha manifestat que és “un dia molt feliç” perquè rep el vaccí i contribueix, així, a resoldre la situació; i a més a més rep l’immunitzador que ha suscitat més polèmica.

En aquest punt, ha reconegut que vacunar-se és un acte egoista i alhora altruista: “Perquè ens protegim nosaltres mateixos, protegim els altres i fem el possible perquè deixem enrere les terribles conseqüències que ha tingut aquesta pandèmia en tots els nivells”.

Situació sanitària

Aquest divendres s’acumulen un total de 13.758 casos de covid-19 diagnosticats a Andorra des del començament de la pandèmia i 13.534 persones que han superat la malaltia; es comptabilitzen un total de 127 defuncions.

Actualment hi ha 97 casos actius de covid-19, dels quals cinc es troben ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra, cap de gravetat, segons ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa.