El campió mundial d’ultra trails Pau Capell serà el gran atractiu de l’Andorra Mountain Festival

Els propers 29, 30 i 31 d’octubre la parròquia viurà la primera edició del ‘Mountain Festival Andorra’, un esdeveniment obert a qualsevol persona amant de la muntanya i que comptarà amb el corredor d’ultra trails de llarga distància i actual número 1 de l’Ultra Trail World Tour, Pau Capell com a gran atractiu.

La mostra, que no existeix a cap país del sud d’Europa, és única en el seu format ja que combina proves esportives amb expositors de grans marques, ponències, actuacions, debats i un concert. El cònsol major, Josep Majoral ha destacat durant la presentació que “es tracta d’un esdeveniment més per dinamitzar la nostra parròquia” i ha mostrat el seu desig que aquesta primera edició sigui tot un èxit.

En la vessant esportiva, tindran lloc quatre curses de BTT i running, dues de les quals transcorreran per asfalt i les altres dues a través de la muntanya. La primera serà una cursa de muntanya i tindrà un recorregut de 17 quilòmetres entre la plaça de la Germandat i el Port Negre amb un desnivell de 2.000 metres de desnivell positiu i només de pujada. En ella prendrà part el Pau Capell que ha manifestat que “aquest festival és molt innovador per tot el que ofereix. Igualment, l’atleta ha admès que “tenia un altre esdeveniment, però he preferit venir aquí perquè em sento com a casa”.

La segona de les curses, que també es farà el dissabte 30, serà de BTT i se celebrarà a Naturland amb un traçat de 18 quilòmetres. Les altres dues curses seran el diumenge i es disputaran en asfalt. Totes dues sortiran de la plaça de la Germandat i finalitzaran a la cota 2.000 de Naturland. La primera d’elles, a peu, tindrà 17 quilòmetres, els mateixos que la prova de crono en bicicleta de muntanya que completarà la proposta esportiva del festival. En totes elles, el nombre màxim d’inscrits està fixat en 100 persones.

“El dissabte per la tarda tindran lloc dos esdeveniments que pensem que poden portar molta gent a l’exposició i a la parròquia en general”, ha assenyalat el director general d’OTSO, l’empresa organitzadora que compta amb el suport del Comú. Es tracta d’una presentació del projecte personal de Pau Capell Breaking Twenty en relació a la cursa més important del món: baixar de les 20 hores en completar les 100 milles de l’Ultra Trail du Montblanc.

El segon dels actes serà una taula rodona relacionada amb el món de l’esport i la dona en què intervindran diverses dones com ara esportistes i psicòlogues. També cal destacar l’actuació en forma de monòleg que oferirà l’humorista Javi Sancho a l’auditori Claror sota el títol “Del deporte también se sale”. Les inscripcions per a les curses es van obrir el 13 d’octubre i fins el dia 29 els atletes es podran inscriure al preu de 25 euros per cursa. Pel que fa als expositors, pel moment ja han confirmat una vintena.