fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Consens reitera que ”no s’ha de renunciar mai” als espais de cessió de sòl obligatori del 15%

Avatar photo

El candidat número 2 de CONSENS per Escaldes-Engordany i actual cònsol menor, Quim Dolsa, s’ha referit a la importància de mantenir els espais de cessió de sòl obligatori del 15%. En  aquest sentit, Dolsa ha puntualitzat que “no s’ha de renunciar mai a aquests espais” fent  referència a la cessió de terreny del futur aparcament del Falgueró, indret on es construirà la  cinquena torre aprovada per l’anterior equip comunal durant la modificació del POUP del  2018.

Alhora, Dolsa ha explicat que en l’espai de cessió es construirà un nou pàrquing que  substituirà les 150 places d’aparcament actuals per a 300 places “en una primera fase”. Dolsa  entén aquesta acció, que entrarà en funcionament a finals de 2024, “com una inversió per a  la parròquia, però també pel país perquè no podem deixar l’hospital sense aparcament”.  

Quim Dolsa també s’ha referit a la zona del Clot d’Emprivat. En aquesta línia, el candidat de CONSENS ha assenyalat que, tot i que encara no hi ha cap projecte tancat a la zona, s’està  negociant amb els propietaris de les futures torres per “intercanviar una part de l’impost de  construcció per una planta d’aparcament”. Amb tot, Dolsa ha assegurat que “alguns  propietaris veuen bé” la proposta que permetria que el Comú no hagués de pagar lloguer, ja  que passaria a ser propietari de la planta d’aparcament.  

En referència també als aparcaments de la parròquia, el candidat número 5 i actual conseller comunal, Valentí Closa, ha assenyalat que durant els quatre anys de mandat s’han  incrementat les places d’aparcament a Escaldes-Engordany i s’ha fet una inversió òptima per  modernitzar el suport tècnic que “estava anclat en el 2016”. Un fet que produïa “disfuncions  generant cues a l’entrada dels aparcaments”.

A més, Closa ha afegit que “ni hem apujat tarifes i mantenim la mitja hora gratuïta” i ha recalcat que si la seva és la candidatura  guanyadora “ho mantindrem de la mateixa manera durant els pròxims quatre anys”. Alhora, Closa ha manifestat que això només és possible tenint una gestió acurada de les finances  comunalsi la voluntat és seguir en aquesta línia i més tenint en compte el context inflacionista d’avui dia. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Figueres programa més de 150 activitats en la temporada de gener a juny de Figueres Cultura

Notícia següent

Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a l’Editorial Joventut

Notícies relacionades