En deu dies, Andorra acollirà la primera edició d’un congrés inèdit i d’altura que connectarà la gastronomia d’alta muntanya de tot el món. Un congrés de cinc dies de duració per conèixer, debatre i potenciar la realitat dels territoris d’alta muntanya com a entorns de vida natural i generadors de riquesa a partir de la gastronomia i la sostenibilitat.
És Andorra Taste, la primera Trobada Internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya que reunirà del 14 al 18 de setembre a un grup de rellevants cuiners, tant andorrans com espanyols i internacionals, al costat de productors i professionals de l’àmbit turístic per treballar en el desenvolupament d’un concepte comú de cuina d’alta muntanya que defineixi la seva singularitat. Un esdeveniment amb vocació de continuïtat i que pretén consolidar-se com una de les cites importants del calendari de trobades gastronòmiques.
Les ponències d’Andorra Taste es desenvoluparan de dimecres a divendres al Prat del Roure, a la parròquia d’Escaldes-Engordany, on també tindran lloc les activitats populars el cap de setmana. Serà l’Andorra Taste Popular, un esdeveniment obert a tot el públic i amb activitats infantils on els restaurants del Principat trauran al carrer els seus millors plats. “Un esdeveniment d’altura com no hi ha un altre en el món que compagina el món professional i el popular i que ha de posicionar Andorra entre les principals destinacions gastronòmiques del món”.
Són paraules de Betim Budzaku, CEO d’Andorra Turisme, a la presentació d’Andorra Taste que s’ha celebrat aquest dilluns al restaurant Compartir de Barcelona. A Budzaku l’han acompanyat Roser Torras, directora de grup gsr; i Benjamín Lana, director general de Vocento Gastronomia, co-organitzadors al costat d’Andorra Turisme del congrés. Lana ha detallat el programa del mateix i ha incidit en la singularitat d’un esdeveniment que congregarà a cuiners de restaurants situats a més de 1.000 metres d’altitud o en condicions climàtiques extremes. “Es trobaran professionals que, encara que de diferents parts del món, comparteixen problemes i singularitats. I Andorra serà la seva base d’operacions”.
Andorra Taste neix com un esdeveniment responsable i compromès amb els territoris d’alta muntanya que aposta per la particularitat, la reflexió, la conscienciació i el factor humà. Un esdeveniment que pretén, a més, “posar en valor la gastronomia andorrana, els seus productes autòctons, la seva influència gastronòmica i la seva relació culinària amb França i Espanya, perquè els nostres xefs també creixin i mostrem el poder que té el país”, explicava Budzaku.
Andorra Taste es desenvoluparà presencialment a Andorra però podrà seguir-se en línia i en directe a través de la plataforma digital www.andorrataste.com, des d’on s’emetran totes les ponències i s’informarà puntualment amb textos i vídeos.
El comú d'Encamp té la intenció de començar a fer reunions després de Setmana Santa amb els joves i la…
El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc ha mort per un ictus cerebral i un “col·lapse cardiovascular irreversible”. L'acta…
Una baralla per la targeta de l'autobús ha deixat dos germans apunyalats i un tercer, autor de les ferides, detingut…
La mort del papa Francesc ha dut la Generalitat de Catalunya a decretar tres jornades de dol oficial els dies…
Un nen de 7 anys ha mort presumptament enverinat amb un ou de xocolata de Pasqua per l'exparella del seu…
Encamp ha celebrat la Diada de Sant Romà de les Bons amb un reguitzell de diferents activitats al llarg d'aquest…
Esta web utiliza cookies.