Andorra tanca l’agost amb una ocupació hotelera mitjana del 82,62%

Andorra ha tancat el mes d’agost amb una ocupació hotelera del 82,62% de mitjana, mentre que al juliol es va tancar amb una ocupació mitjana del 52,55%, ha informat la Unió Hotelera (UHA) en un comunicat aquest dimarts.

Les dades globals del mes d’agost s’han situat per sobre de les dels darrers anys i els números de juliol són inferiors a la mitjana.

L’organització empresarial adverteix que “són xifres de difícil comparació sigui amb l’any passat o anys prepandèmia” a causa de diferents factors, com la mateixa pandèmia, les restriccions de mobilitat o el nombre d’hotels oberts.

Aquesta darrera setmana d’agost s’ha registrat una ocupació hotelera mitjana del 81,31%, percentatge que s’eleva al 81,84% per al cap de setmana, dades que la UHA valora com “bones ocupacions”.

La setmana anterior es va assolir el pic de turistes, amb ocupacions del 89,43% de mitjana per al conjunt de la setmana i del 92,43% de mitjana per al cap de setmana.

Respecte al mes d’agost, l’associació d’empreses hoteleres ja va explicar que hi havia tres setmanes amb “molt bones ocupacions històricament”, i preveia que per a aquesta darrera i les primeres de setembre baixarien les ocupacions.

UN JULIOL COM EL DEL 2015

A final de juliol, la UHA va valorar les dades d’ocupació mitjana del mes com “clarament per sota” de les dels darrers anys i semblants a les que es van registrar l’estiu del 2015.

El pas del Tour de France i els concerts programats en l’Andorra Mountain Music van contribuir a les ocupacions que es van registrar al llarg del mes de juliol, per la qual cosa van ser ben valorats per la Unió Hotelera.