fbpx

Andorra sensibilitzarà els restauradors sobre les monodosis de plàstic

Avatar photo

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia d’Andorra ha posat a disposició del sector de la restauració una nova guia per explicar de forma senzilla i planera la nova normativa relativa a la prohibició dels productes de plàstic que se serveixen en format monodosi i també per animar a reduir tots aquells productes de plàstic que siguin possibles.

El nou document es farà arribar al sector implicat, és a dir, a les associacions d’hotelers i a la cambra de comerç perquè en puguin fer difusió als seus membres. La guia de sensibilització recull tot un seguit de bones pràctiques i alternatives per eliminar els productes alimentaris en monodosi i altres productes de difícil gestió amb la finalitat de prevenir i reduir la generació d’aquesta tipologia de residus.

Així, el text facilitat al sector permet explicar en un sol document les diverses mesures que el Govern ha aprovat els darrers mesos per lluitar contra la generació  de residus plàstics, d’acord amb el desplegament reglamentari de la Llei d’economia circular.

El text normatiu advoca per prioritzar l’ús de productes reutilitzables, i per  això, el Govern va establir via reglament una llista de productes alimentaris en monodosi de plàstic prohibits i també una llista dels productes plàstics d’un sol ús que estan subjectes a reducció, que s’afegeixen a la llista de productes de plàstic d’un sòl ús prohibits.

La voluntat és avançar en la reducció d’aquest tipus de residus que afecten negativament el medi ambient i que tenen una vida útil molt curta, i a més, presenten greus problemes de reciclabilitat. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

AL LÍMIT | Un home, detingut per fugir amb una garrafa d’oli

Notícia següent

La Diputació de Barcelona aprovarà avui els pressupostos amb xifra rècord

Notícies relacionades