Missa solemne i sardanes el diumenge de Festa major a Santa Coloma

El tradicional vermut a la plaça major posterior a la missa, un dels actes populars del dia més tradicional, s’ha suspès enguany pels protocols sanitaris

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller d’Aparcaments i Patrimoni  Natural, Gerard Menardia, han estat la representació de les autoritats a la  missa solemne de Santa Coloma, tenint en compte la limitació  d’aforament de l’església a poc més d’una vintena d’assistents a causa  dels protocols sanitaris. Posteriorment, s’ha realitzat una ballada de  sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Solsona a l’aparcament d’Enclar.

Després d’un any en blanc a causa de la pandèmia, la Comissió de festes  de Santa Coloma, amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella, ha  organitzat de nou una Festa major marcada pels protocols sanitaris per  evitar contagis de Covid-19. Per això, enguany no es duen a terme alguns  dels actes que concentraven més públic, com el vermut popular del  diumenge a la plaça major després de la missa.

La Festa major va arrencar ahir dissabte al matí amb una gran traca pels  carrers de Santa Coloma, i una ballada de sardanes al migdia a  l’Aparcament d’Enclar, i a la tarda, el camp de petanca va acollir un  torneig d’aquesta disciplina. El concert dels Soundsets, un grup  andorrano-barceloní de versions de les cançons més conegudes amb un estil propi influenciat per la rumba, el reggae, la salsa i els ritmes llatins, va  arrencar a les 8 del vespre per posar música i ball a la festa. De la mateixa  manera, el divendres i com a preàmbul de la Festa major, el grup andorrà  Violentos va presentar el nou disc de punk-rock a l’escenari de  l’aparcament d’Enclar.

Aquest mateix escenari acollirà aquesta tarda havaneres amb la Petita  Havana a les 17 hores, ball de tarda amb l’orquestra Genion’s a les 19  hores, i el concert del grup andorrà Pas’n fals a les 20.30 hores.

Demà, últim dia de Festa major (dilluns 23), hi haurà animació infantil a  l’aparcament d’Enclar a les cinc de la tarda. La festa es clourà amb un  concert del grup Freyja, un conjunt andorrà que interpreta versions dels  clàssics de la història del rock.

En tots els actes, com els concerts, hi ha limitació d’aforament, la  mascareta és obligatòria i no es permet beure, menjar ni fumar en tot el  recinte.