Sota el lema “Patrimoni sostenible”, les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebren a Andorra del 16 al 25 de setembre, conviden a la ciutadania a explorar la sostenibilitat del nostre patrimoni cultural, material i immaterial. Aquestes jornades internacionals impulsades pel Consell d’Europa i la Unió Europea esdevenen una activitat participativa en relació amb el patrimoni cultural.
La directora del Departament de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte, i la cap de l’Àrea de Patrimoni Cultural, Cinta Pujal, han presentat aquest migdia les Jornades Europees del Patrimoni i el programa d’activitats que s’emmarca en aquestes jornades internacionals que se celebren cada any.
Des del divendres 16 i fins al diumenge 25 de setembre, el Departament de Patrimoni Cultural convida tota la ciutadania a viure noves activitats i experiències durant aquestes jornades de descoberta i redescoberta del paper del nostre patrimoni cultural en un futur sostenible. Un gran ventall de propostes obertes a tothom i que són una oportunitat per conèixer la riquesa i diversitat del nostre patrimoni cultural i natural i la urgència de pensar en un món sostenible.
Tal com han exposat en la presentació, l’objectiu de les jornades es convidar a la ciutadania a reflexionar sobre la protecció de la riquesa i la diversitat del nostre patrimoni cultural i a repensar l’ús dels recursos en relació amb la preservació dels béns culturals, els paisatges, la vida silvestre i la biodiversitat en un context de canvi climàtic i degradació mediambiental.
Aquest any, les Jornades Europees del Patrimoni se celebren amb la voluntat de divulgar la importància de la sostenibilitat, la relació amb l’entorn i la necessitat de reduir el consum de recursos i la despesa energètica.
Les Jornades Europees del Patrimoni són jornades festives del patrimoni cultural que tenen com a finalitat apropar els béns culturals a la ciutadania i als visitants.
L’origen de les JEP es troba en la 2a Conferència europea de ministres responsables del patrimoni cultural, celebrada a Granada l’octubre del 1985. Van sorgir com a proposta del ministre de Cultura francès i es va iniciar així una celebració que el Consell d’Europa apadrinaria oficialment l’any 1991 i a la qual es va unir posteriorment, l’any 1999, la Unió Europea.
Actualment, 50 països europeus celebren aquestes jornades, que s’han convertit en un esdeveniment cultural de primer ordre en el continent. Durant aquests dies, milions d’europeus participen en les activitats que s’organitzen arreu i que els permeten descobrir el patrimoni cultural que els envolta, alhora que s’obren al públic espais que normalment tenen l’accés restringit.
Andorra va signar la Convenció Cultural Europea el 10 de novembre de 1994 i la va ratificar el 22 de gener de 1996. Des de l’aleshores, Andorra ha participat de manera ininterrompuda en les Jornades Europees del Patrimoni.
El pròxim divendres 30 de maig, Cunit viurà una jornada festiva molt especial amb motiu del bateig de les noves figures del…
El comú d'Andorra la Vella ha adjudicat de manera definitiva les obres de reforma del bar de la Casa del…
Els ministres de la Unió Europea decidiran directament el pròxim dimarts 27 de maig si sotmeten a votació l'oficialitat del…
La cadena internacional de botigues Action, reconeguda pels seus productes a preus molt reduïts i una extensa gamma d’articles per…
L’Ajuntament de Salou ha estat distingit, per vuitena vegada consecutiva, amb el Reconeixement Administració Oberta que atorga el Consorci AOC (Administració Oberta…
L’empresa Action, coneguda pels seus preus baixos i la seva àmplia gamma de productes, continua amb el seu ambiciós pla…
Esta web utiliza cookies.