Andorra inaugura l’escultura en homenatge als voluntaris del país

El cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat la importància del voluntariat durant la pandèmia en l’acte d’inauguració

El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés; la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva; i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, han inaugurat aquest dilluns l’escultura ‘El Voluntariat’ de l’artista Nerea Aixàs. Es tracta de la guanyadora del concurs per a la realització d’una escultura en homenatge als voluntaris i voluntàries del país, especialment en el context de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

L’escultura, que s’ha col·locat al Parc Central d’Andorra la Vella, forma part d’un projecte impulsat pel Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, el Ministeri de Cultura i Esports i compta amb la participació del Comú d’Andorra la Vella.

En la seva intervenció, Espot ha destacat el paper dels voluntaris del país en el marc de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. “La crisi sanitària, social i econòmica causada per la COVID-19 ha fet aflorar més que mai que som una societat solidària i cohesionada, en què l’empatia i la proximitat contribueixen a donar resposta a les necessitats de la població”, ha afirmat. De fet, el cap de Govern ha ressaltat que el moviment de voluntariat a Andorra “té una llarga tradició”.

Xavier Espot ha posat en relleu que “per tal de simbolitzar de forma permanent l’agraïment del Govern a tot el voluntariat avui tenim l’honor de destapar aquesta escultura pública”. “Ha quedat palès que les voluntàries i els voluntaris són una peça fonamental de l’engranatge de la nostra societat”, ha remarcat, i ha afegit que “era el nostre deure reconèixer l’acció del voluntariat, reconèixer la solidaritat abnegada, reconèixer el compromís, la dedicació i l’esforç sense esperar res a canvi”.

L’objectiu del concurs ha estat el d’instal·lar una escultura que representi el voluntariat d’Andorra en reconeixement del compromís i la tasca de les persones voluntàries envers la societat andorrana. Al concurs, al qual s’hi van presentar un total de set projectes, el jurat va escollir com a projecte guanyador ‘El Voluntariat’, de l’artista Nerea Aixàs, que ha rebut un premi de 2.000 euros.