Andorra estrena la ruta “On són els bolets?”

Descobrir els bolets en família, aquest és l´objectiu d´aquesta nova ruta canillenca que, sota el títol “On són els bolets?” pretén acostar el món dels fongs als més petits.

Es tracta d´un itinerari que s´inclou dins de les propostes de rutes familiars anomenades “Macarulla” i que s’uneix a la dels “Menairons” que es va inaugurar fa uns dies a la parròquia de La Massana.

Aquests itineraris neixen amb la voluntat de diversificar les propostes de turisme familiar tot oferint un producte relacionat amb la natura i que motivi als infants a gaudir de la muntanya i realitzar activitats a l’aire lliure.

Així ho han destacat avui el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres i el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en la inauguració d´aquest nou itinerari.

Conèixer els bolets de primera mà

El camí “On són els bolets?” s´inicia a la carretera de Montaup al quilòmetre 7,8 a les Bordes de Mereig, molt aprop del berenador on es situa el tamarro Nilo.

El recorregut d´aquest camí és circular i compta amb una llargada de 3,7 quilòmetres i 120 metres de desnivell la qual cosa el converteixen en una proposta ideal per a una sortida
lúdica de dues hores a la muntanya. Tots els elements, inclosos la senyalització, s’han realitzat amb materials de fusta i ferro que ajuden a la seva integració en l’espai natura.

El camí es realitza amb un fulletó-guia que es podrà sol·licitar principalment a les oficines de turisme de Canillo, d’Andorra la Vella i també, de la resta de parròquies.

A través de diferents activitats indicades en aquesta guia, els infants descobriran, d’una manera lúdica, els integrants del regne dels fongs, com identificar-los, conèixer aquells que es poden trobar a Andorra i a més, gaudir de jocs de la mà dels bolets.