Categories: Tortosa

La recollida d’aliments de primavera a Tortosa s’allargarà durant una setmana i es farà sense l’ajuda de voluntaris

La recollida d’aliments que cada any té lloc a Tortosa coincidint amb la primavera enguany s’haurà de fer amb alguns canvis: les mesures de prevenció que comporta la presència del coronavirus faran que en aquesta ocasió no es puga comptar amb l’ajuda de les persones voluntàries que habitualment conviden la clientela del Mercat i supermercats a col·laborar en la recollida.

Així ho han explicat aquest divendres els responsables del Banc d’Aliments, de Creu Roja Tortosa i de Càritas Tortosa, que han comparegut en una roda de premsa virtual juntament amb l’alcaldessa de la ciutat. El coordinador del Banc d’Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, explica que les circumstàncies fan més necessària que mai la crida per contribuir en la recollida: “abans de la crisi ja treballàvem per dignificar la pobresa, però és que ara, amb les conseqüències que la crisi sanitària tindrà en les famílies més vulnerables, aquesta recollida es fa més imprescindible encara”, ha remarcat.

La campanya compta amb el lema ‘El voluntariat no hi podrà ser, però la necessitat sí que hi és!’. I és que no hi podrà haver les persones voluntàries a les entrades dels establiments d’alimentació. En el seu lloc s’hi instal·laran uns maniquins amb el pitrall del Banc dels Aliments, una manera de recordar la importància de les persones que col·laboren de manera desinteressada en la iniciativa. Ologaray ha agraït el suport de la Federació Comercial i de Serveis Tortosa+, que ha cedit els maniquins.

Per contrarestar l’absència d’aquest voluntariat, la recollida s’allargarà a tota una setmana: del 30 de maig al 6 de juny. Com sempre, la crida fa referència a aliments de primera necessitat: oli, llet, llegum cuit i conserves.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha sumat a la crida, perquè qui puga aporte els productes que estiguen al seu abast. De la mateixa manera ha agraït la implicació de totes les persones que fan possible la recollida, des de les persones anònimes que fan alguna donació, passant pels voluntaris, fins als responsables de les entitats organitzadores, així com les empreses i institucions. Roigé ha recordat que l’Ajuntament ha incrementat de manera notable els recursos que destina a les entitats assistencials per a l’atenció a les famílies més vulnerables com a efecte de la crisi sanitària: aquesta setmana ha signat un decret per fer una dotació addicional de 220.000 euros extres per poder atendre les necessitats socials derivades de la pandèmia.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El CV Sant Pere i Sant Pau torna a ser de primera divisió

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha aconseguit el seu objectiu més esperat:…

3 hores fa

Vilalta: “ERC és la garantia de la defensa dels nostres municipis, de que tinguin oportunitats per a tothom”

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest matí, a la sala del Teatre d’Artesa de…

4 hores fa

Illa: “Catalunya està millor que fa uns anys en matèria de convivència”

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, s'ha mostrat favorable a…

4 hores fa

Mor una persona atropellada per un tren ple de passatgers

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte després de ser atropellada per un tren…

4 hores fa

Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d’Andorra i…

4 hores fa

Jeannine Abella (Junts): “liderarem un pacte nacional per l’agricultura”

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i l'Aran,…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.