L’Ajuntament de Tortosa seguirà reduint l’endeutament municipal en els pròxims dos anys, tot i l’important volum d’actuacions que té previst desenvolupar enguany. Així ho va explicar dimarts a la tarda l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que va comparèixer en una audiència pública davant la ciutadania per explicar el pressupost municipal i les ordenances fiscals actuals després de l’aprovació d’una modificació de 14,3 milions d’euros al principi de l’abril.
Roigé va esvair dubtes i va rebatre crítiques, recordant que l’Ajuntament de Tortosa sí que disposa de pressupost perquè les administracions no poden operar sense tindre’n, i va remarcar que l’aprovació de la modificació pressupostària s’acaba convertint en el pressupost actual, que ascendeix a 54,5 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament, i de 91,6 milions, comptats la resta d’organismes de titularitat municipal.
En un ampli repàs de les dades, l’alcaldessa va subratllar que l’Ajuntament de Tortosa segueix reduint l’endeutament existent i que la previsió al final del mandat és acabar amb un 12,5% menys de deute respecte a l’inici del mandat. Això s’unirà al 25,88% que ja es va rebaixar durant el període 2015-2019. I tot plegat, “en el període de major inversió que s’ha fet a la ciutat de Tortosa, i havent de fer front a les conseqüències generades per la covid-19”, va assenyalar Meritxell Roigé.
En este sentit, va explicar que enguany, per la suspensió de les regles fiscals per poder fer front a la pandèmia, l’Ajuntament de Tortosa també pot aprofitar els més de 6 milions de romanent de tresoreria, que “són el fruit de la bona gestió i l’eficiència d’este govern”, va dir.
D’altra banda, això serà possible malgrat que els impostos s’han rebaixat i segueixen estant congelats per sèptim any, i taxes com la de recollida d’escombraries, que també continua sense variacions, s’ha reduït un 14% en els últims 8 anys i és inferior a la del 2008, moment en què es va començar a prestar el servei de recollida selectiva. Roigé va argumentar estos resultats apuntant a la bona gestió feta en la política fiscal duta a terme pel govern, que treballa per fer aflorar contribuents i d’esta manera poder mantindre els serveis municipal sense augmentar la pressió fiscal als que ja estan al corrent de pagament.
Pel que fa a les línies que marquen la modificació pressupostària i el pressupost municipal, l’alcaldessa va tornar a situar l’atenció a les persones com una de les més importants, juntament amb l’impuls a la reactivació econòmica. A més, va recordar que la transformació de la ciutat continua centrant part de l’acció de govern, amb un volum d’inversió de 9,6 milions d’euros que inclou importants partides per a l’arranjament de la via pública i dels camins, la recuperació del patrimoni, la generació de nous actius que potencien l’atractiu turístic, la potenciació de la cultura o l’impuls de les zones verdes, entre d’altres. I, a la vegada, reforçant la descentralització municipal amb el nou conveni establit entre l’Ajuntament i les EMD de Jesús, Bítem i Campredó, que suposa augmentar-ne l’autonomia financera amb una millora del finançament de 2,5 milions d’euros.
La Biblioteca Pública de Lleida ha acollit aquesta tarda l'acte institucional de la Generalitat de Catalunya de celebració de la…
Aquesta diada de Sant Jordi, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en circulació al metro fins a 137 trens en les línies…
La Universitat de Lleida (UdL) ha encetat avui els actes per commemorar Sant Jordi. Ho ha fet amb una lectura…
Esplugues es prepara per a la diada de Sant Jordi 2025, amb diferents propostes lúdiques i culturals organitzades per l’Ajuntament…
La biofarmacèutica Sanofi crearà un nou hub d'intel·ligència artificial a Barcelona que donarà feina a 300 treballadors, segons ha informat…
El Centre Comercial i d'Oci de les Gavarres té des del passat divendres, 18 d'abril, un nou restaurant amb un…
Esta web utiliza cookies.