fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

El Call jueu, candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

Avatar photo

El Call jueu ha estat nominat aquest dimecres dia 6 de maig candidat a “tresor del patrimoni cultural de Tortosa”.

Els calls o jueries eren las zones habitades antigament per jueus a la Corona catalanoaragonesa. Una làpida trilingüe (grec, llatí i hebreu) datada al segle VI apunta els inicis de l’assentament de la comunitat jueva a Tortosa. Ramon Berenguer IV va fer donació de les antigues drassanes àrabs a la comunitat jueva per a la construcció de seixanta habitatges, el 1148. Així neix l’anomenat Call vell. A principis del segle XIII es construeix el Call nou.

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Castell de la Suda

– Catedral

– Festa del Renaixement

– Reials Col.legis

Avui dijous es farà pública una nova candidatura.

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a [email protected] i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Consell Municipal d’Infants proposa fer una trobada online de tots els centres escolars de la ciutat

Notícia següent

La Policia Local de Sant Pere de Ribes felicitarà els aniversaris dels infants fins diumenge

Notícies relacionades