Imatge d'arxiu d'una persona gran.
El voluntariat de suport a persones vulnerables en el confinament va prestar 179 serveis per ajudar als col·lectius de risc de la Ràpita. A causa de la situació d’emergència sanitària i les mesures acordades per contenir la propagació del virus, va ser necessari organitzar i implementar dispositius per ajudar a les persones amb risc i als col·lectius vulnerables, les quals van sofrir molt arran de les conseqüències derivades de les mesures adoptades.
La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, destaca que “la solidaritat de la ciutadania va ser un factor clau per engegar el servei”. Les taques que duien a terme eren, principalment, la compra d’aliments i medicaments. A banda d’aquests serveis bàsics, Tomàs explica que “al telèfon que vam habilitar durant els mesos de març a maig, vam rebre nombroses peticions d’atenció i informació de gent que volia saber com contactar amb Salut o amb l’oficina d’ocupació, que necessitava suport emocional o que requeria informació de prestacions, entre altres”.
Pel que fa als serveis a persones amb diversitat funcional, durant el 2020, el Servei Bàsic d’Atenció Social de la Ràpita ha gestionat 72 targetes d’aparcament a persones amb mobilitat reduïda, ha prestat atenció social a les persones amb discapacitats i ha tramitat ajuts del programa per l’adaptació o l’accessibilitat d’habitatges. A més, s’han tramitat un total de 120 PIA (Programes Individuals d’Atenció) per promoure l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència. En el mateix àmbit, els Serveis Socials i Creu Roja van impulsar, a finals d’any, el Monogràfic de comunicació i suport emocional, adreçat a persones cuidadores que es fan càrrec de persones en situació de dependència.
D’altra banda, un total de 35 persones han sol·licitat el Servei d’Ajuda a Domicili que es presta des del Consell Comarcal del Montsià, però s’accedeix a través dels Serveis Socials del municipi. El SAD és un servei que es presta al domicili i per tant, repercuteix a tots els membres de la unitat familiar. De les 35 persones sol·licitants, 26 són d’atenció a la vellesa, 8 a persones adultes i 1 a la infància. Hi ha 4 de les sol·licituds que s’han fet a conseqüència dels efectes produïts per la COVID-19.
Tot i les poques activitats que s’han pogut dur a terme de forma presencial per a la gent gran durant aquest any de pandèmia, els Serveis Socials van adaptar els tallers de memòria i estimulació cognitiva a la situació. Els tallers es van suspendre el mes de març de 2020, després d’un mes del seu inici, i la seva activitat es va reprendre vuit mesos després amb la prestació d’un dossier a les 60 persones inscrites.
Un incident insòlit en un tren de Rodalies de Barcelona ha generat una onada d’indignació a les xarxes socials després…
TMB treu a licitació aquest divendres la renovació de les noves màquines de venda de bitllets, que començarà a desplegar…
Un menor de 12 anys va resultar ferit de gravetat aquest dijous a la tarda després de ser atropellat per…
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha ordenat aquest divendres un decret per augmentar les inspeccions en els establiments que comercialitzen…
PortAventura World ha posposat l'acte institucional de celebració del 30è aniversari previst per al pròxim dilluns a les 19:30 h.…
La Policia Nacional ha fet efectiva l'expulsió de 24 ciutadans estrangers que acumulaven més de 200 antecedents. Segons ha detallat…
Esta web utiliza cookies.