Una altra novetat és que es canvien els filtres de les boies cada mes. L’anàlisi del material recollit el fa Fernando Condal, professor de l’institut Rambla Prim de Barcelona, del cicle formatiu d’educació i control ambiental.
El centre fa vuit anys que estudia la presència de microplàstics al mar amb sistemes de recollida de xarxes i van contactar amb el consistori de l’Ampolla per oferir suport tècnic al projecte de les boies de filtració passiva. Amb assessorament científic i tècnic per validar les dades, seran els encarregats de quantificar les restes de plàstic que retenen les boies i sobretot conèixer quin n’és l’origen, si provenen de bosses de plàstics, de residus que arrosseguen les rieres i dels emissaris submarins.
Com apunta Condal fa anys que els residus antròpics es troben en grans quantitats al mar. El que primer eren grans plàstics, sobretot al fons marí, amb l’acció dinàmica marina es van trossejant, arriben en fragments a les platges i afecta els organismes vius. El projecte vol “proves factibles” que això passa i sobretot insistir en el fet que són residus plàstics “totalment prescindibles”.
No es tracta només de demanar comportaments cívics quan es va a platja sinó incentivar un canvi d’hàbits. “Si vas a muntanya i tires un got plàstic, quan ve una barrancada acaba al mar”, ha remarcat la regidora. L’Ampolla no es proposa “netejar les platges” sinó “fer recapacitar” a la ciutadania. “Volem fer pedagogia perquè no és tan difícil canviar els hàbits”, ha animat Faiges.
Protecció Civil manté l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per aquest…
El candidat del PPC a la província de Tarragona, Pere Lluís Huguet, ha denunciat "l'abandonament"…
El PSC ha celebrat el seu míting central del Camp de Tarragona en una sala…
Carles Puigdemont llança un avís en el segon dia de campanya des d'Argelers: "Això no…
Una nena de 7 anys va rebre diverses mossegades per part d'un gos que li…
Un canvi d'ubicació per la previsió temporal ha fet que l'espai protagonista de l'acte de…
Esta web utiliza cookies.