fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

La Ràpita destina més de 460.000€ a mesures per fer front a l’impacte de la crisi de la Covid-19

Avatar photo

La Ràpita dedica la totalitat del pressupost no executat de les Festes Majors (268.000€) i l’estalvi generat per les diferents regidories (200.000€) a fer front a la crisi econòmica de la pandèmia

L’Ajuntament de la Ràpita ha destinat un pressupost de 468.000€ a mesures econòmiques i socials per lluitar contra la Covid-19. Aquestes mesures tenen per objectiu ajudar a la gent que més ho necessita i reactivar les activitats econòmiques del municipi. Per això, s’ha dedicat la totalitat del pressupost no executat de les Festes Majors (268.000€) i l’estalvi generat per les diferents regidories (200.000€) a fer front a la crisi econòmica de la pandèmia.

Les primeres mesures aplicades per ajudar als establiments van ser la paralització del pagament de l’ocupació de la via pública i la reducció del pagament de les escombraries als establiments, xifra que ascendeix a 108.000€. A banda, es van reduir els canons municipals a xiringuitos i altres activitats de temporada que sumen un total de 15.000€. I finalment, s’han destinat 60.000€ en la primera convocatòria de subvencions a bars, restaurants i establiments afectats per les restriccions del Govern.

Pel que fa als ajuts socials, s’han dedicat 21.000€ a “La Botigueta” per a l’adquisició de menjar fresc per a les famílies que ho han sol·licitat i 34.000€ en matèria d’ajuts econòmics a persones vulnerables per fer front a serveis bàsics com el lloguer, la llum, l’aigua… A part d’aquests ajuts, s’acaben d’ampliar 21.000€ més per seguir ajudant a les famílies més perjudicades econòmicament per la pandèmia. El regidor d’Hisenda, Albert Salvadó explica que “intentem que els recursos destinats a ajuts socials no es quedin curts perquè és bàsic donar un coixí a la gent més vulnerable”.

Per altra part, el pressupost s’ha vist afectat per la reducció de 160.000€ en ingressos derivats de la no aplicació de canons i de la baixada d’activitats. I també, per la despesa de 45.000€ que han suposat les despeses sanitàries extraordinàries, això inclou la desinfecció dels espais públics, les mesures de protecció de la Covid-19 en els esdeveniments i en els llocs de treball.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tretze sense sostre dormen al pavelló 4 de Fira de Lleida en la primera nit de funcionament de Pla Iglú

Notícia següent

L’AMB millora i naturalitza l’accés a les platges de Viladecans

Notícies relacionades