Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Poble Nou del Delta decidirà si limita l’accés de vehicles al nucli urbà en alta temporada turística

L'allau de visitants l'estiu passat i aquesta Setmana Santa provoca problemes de mobilitat al veïnatge

L’Ajuntament d’Amposta ha aprovat la celebració d’una consulta popular per decidir el model de mobilitat de Poble Nou del Delta en alta temporada turística. Els veïns han de decidir si es restringeix l’accés al nucli urbà als vianants, excepte per als vehicles dels veïns i de serveis, una restricció que s’aplicaria a Setmana Santa i del 15 de juny al 15 de setembre. Els veïns han de respondre Sí o No a la proposta. Els problemes de mobilitat s’han intensificat últimament amb la massificació turística de la zona. Poble Nou del Delta és el nucli més proper a la barra del Trabucador i és també un atractiu turístic pels seus carrers enjardinats amb palmeres i les cases blanques de tipus colonial amb patis interiors que el caracteritzen.
Poble Nou del Delta és un municipi d’Amposta de poc menys de 300 habitants. Es va projectar als anys cinquanta amb un centenar d’habitatges que es lliuraven amb un lot de terres per conrear arròs. És un poble caracteritzat pels seus carrers enjardinats amb palmeres i les cases blanques, de tipus colonial amb patis interiors. És el nucli de població més proper a la barra del Trabucador, un espai del Delta en perill, i cada cop més visitat. Entre els turistes s’ha viralitzat anar-hi a veure la posta de sol o gaudir de les platges salvatges de la zona. L’allau de vehicles i sobretot caravanes i furgonetes ha intensificat els problemes de mobilitat dins del poble en alta temporada turística.

En ple extraordinari, l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat per unanimitat la celebració d’una consulta popular no referendària perquè els veïns decideixin el model de mobilitat al nucli urbà. Es farà el 30 de maig i hi podran votar els empadronats (abans del 31 de març) més grans de 16 anys. La pregunta de la consulta serà: “Estàs d’acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà per a vianants amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?”. Els votants només es podrà escollir entre el Sí i el No. El vot ha de ser presencial i la consulta es farà a la pista coberta de Poble Nou per garantir totes les mesures de seguretat de la covid-19.

L’acord de ple obre el període informatiu que acaba el 29 de maig. També es convocarà una assemblea informativa per explicar cadascuna de les opcions. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha apuntat que el debat sobre el model de mobilitat “estava damunt la taula” des de fa anys i que la consultà permet que els veïns decideixin. “Entre els veïns genera opinions diverses i la millor millora de dirimir que volen és fer la consulta”, ha dit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A judici per gravar amb el mòbil una dona despullada al vestidor d’un spa de la Pineda

Notícia següent

El Museu de L’Hospitalet proposa descobrir les caixes friquis de la col·lecció de Jaume Vidal

Notícies relacionades