fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Impulsen un projecte per recuperar el nenúfar blanc del delta de l’Ebre

La flor aquàtica es reproduirà en plantes de tractament d'aigua d'Agbar

El nenúfar blanc silvestre està pràcticament extingit a Catalunya i les últimes poblacions d’aquesta flor aquàtica estan al Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’entitat de preservació d’espècies aquàtiques Viver Tres Turons ha impulsat un projecte per recuperar-lo, es faran servir esqueixos del Delta per reproduir-lo en les plantes de tractament d’aigua residual d’Agbar (Aigües de Barcelona).
Per naturalitzar les plantes, es creen llacunes que seran reservoris de nenúfar blanc per fer programes després de reintroducció al medi natural. També es faran anàlisis genètiques per confirmar que els nenúfars són silvestres i es creuran amb altres poblacions per tenir llavors i recuperar les línies genètiques.
Totes les instal·lacions d’Agbar a Catalunya i Balears que es troben dins d’espais protegits desenvolupen plans d’acció per a la preservació i recuperació de la biodiversitat, compten amb protocols per controlar les espècies invasores, i s’eliminaran enguany els productes fitosanitaris en totes les instal·lacions.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les propostes sobre medi ambient centren la 17ª edició del Consell d’Infants de Canillo

Notícia següent

Entorns sense fum per a les escoles d’Olot

Notícies relacionades