fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

L’Ajuntament d’Amposta i Càritas, Creu Roja i Siloé garanteixen el dret a l’alimentació

Avatar photo

Les entitats han atés, durant el primer mes de la crisi de la covid-19, un 10% més d’unitats familiars, mentre que l’Ajuntament ha repartit tíquets frescos a 64 unitats familiars en només un mes i ja s’han incrementat les ajudes al lloguer

Fruita del mercat. Imatge pròpia

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19 ha repercutit en aspectes bàsics com el dret a l’alimentació. Moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos i això ha fet perillar l’accés a aliments. Per garantir que tothom tingui garantit el dret a l’alimentació, des de la regidoria de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament d’Amposta s’està treballant de la mà de Càritas, Creu Roja i Siloé, les entitats que vetllen per aquest dret a la ciutat. Tres entitats que han vist com les persones ateses per aquest servei ha incrementat en un 10% en només un mes.

A més a més, per tal de complementar aquesta tasca, “que té un valor inestimable i que cal agrair a totes les persones que les conformen”, en paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’Ajuntament ha reforçat també el repartiment del tíquet fresc, que permenten a les famílies adquirir aliments frescos al Mercat Municipal i als comerços de proximitat. Si entre l’1 de gener i el 13 de març, l’àrea de Serveis Socials havia repartit tíquets frescos a 27 unitats familiars de la ciutat, des del 14 de març i fins el 14 d’abril, se’n van repartir a 64.

El tíquet fresc és una de les mesures d’urgència social que té l’Ajuntament d’Amposta per donar a suport a les persones i famílies en situació vulnerable per garantir que tothom tingui garantit el dret a l’alimentació. L’últim ple de l’Ajuntament, el 30 de març, va aprovar una ampliació de 8.000 euros de la partida de tíquet fresc, preveient un increment de la demanda d’aquesta ajuda per la crisi de la covid-19.

A més a més, tal i com avança l’alcalde, també s’han començat a donar els primers ajuts al lloguer per fer front a situacions generades per la crisi de la covid-19.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d’emergència sanitària

Notícia següent

El gimnàs municipal d’Amposta començarà classes en directe a través de YouTube

Notícies relacionades