Amposta ultima els preparatius per a un mes de febrer on l’arròs i la carxofa seran els protagonistes de l’agenda gastronòmica local. Una vintena de restaurants i bars participaran en les diferents activitats al voltant d’aquests dos productes estrella de la gastronomia ebrenca, començant per les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, continuant amb la Ruta dels Platerets i, com a colofó, la Festa de l’Arròs i la Carxofa.
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, presentava els diferents esdeveniments des de l’espai gastronòmic del Mercat: “Tenim un mes de febrer atapeït d’activitats al voltant de la carxofa i l’arròs, aquest últim el vam incorporar fa uns anys per ser també patrimoni gastronòmic de la ciutat, i podem dir que ha estat un èxit”, destacava l’alcalde, qui afegia que “desitgem que tothom pugui gaudir del que han preparat els restauradors, que al final són els qui acaben omplint de contingut les activitats”. Acompanyat per la regidora de Turisme, Inés Martí, la de Comerç i Mercat, Anna Tomàs, i la presidenta de l’Associació de Restauradors, Arantxa Codorniu, l’alcalde posava en valor els productes de proximitat i qualitat que s’ofereixen en diferents formats a la ciutat, des del mercat i els negocis privats als bars i restaurants.
Les regidores de Turisme i Comerç han expressat el seu agraïment a tots els establiments participants i han animat a la ciutadania a gaudir dels productes locals. Per la seva banda, Arantxa Codorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta, també ha agraït la implicació de tots els participants, destacant la versatilitat de la carxofa i l’arròs, ingredients que permeten crear des dels plats salats més clàssics fins a dolços i postres innovadors.
L’activitat s’engegarà aquesta setmana amb les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, del 7 de febrer al 9 de març, on restaurants d’Amposta oferiran diferents menús amb la carxofa com a protagonista. Paral·lelament, a partir del 20 de febrer i fins al 2 de març, els visitants podran gaudir de la Ruta dels Platerets de la Carxofa, que tindrà lloc a Amposta i al Poble Nou. Com ja és tradició, la ruta inclourà un sorteig, on els participants podran votar la tapa guanyadora i participar en el sorteig d’un sopar. Les butlletes estaran disponibles als establiments participants i es podran dipositar a les urnes de l’Oficina de Turisme o del Mercat Municipal.
El punt àlgid de la celebració serà el diumenge 23 de febrer amb la Festa de l’Arròs i la Carxofa, que tindrà lloc a l’espai firal des de les 10.30 hores fins a les 17 hores. Durant aquesta jornada, els assistents podran degustar plats tradicionals, gaudir del plat popular, passejar per un mercat de productes de proximitat, tastar diverses propostes culinàries i disfrutar d’un servei de bar i música en directe. Els tastos dels restaurants es podran comprar directament en els diferents estands, mentre que el tast popular, que tindrà un preu de 7 euros, es podrà adquirir de manera anticipada en línia i a l’Oficina de Cultura i Festes, a partir de la setmana vinent.
A més, aquell mateix cap de setmana tindrà lloc una Trobada d’Autocaravanes, on es preveu la participació de prop de 300 vehicles i autocaravanistes, que també podran gaudir de les diferents activitats.
L'exposició és el segon volum d'un projecte iniciat per la fundació La Muntanyeta que va començar mesos després de la…
La 34a edició de La Marató de 3Cat se centrarà en el càncer i se celebrarà el 14 de desembre…
FEDA ha completat la renovació del grup hidroelèctric G2, una de les actuacions més destacades de la seva història recent.…
L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha commemorat el 30 aniversari de la creació de la Regidoria de Cooperació, que va…
L'Eix Comercial Nou Eixample, a l’Eixample Esquerre de Barcelona, ha demanat aquest dimarts a les administracions que treballin per garantir…
El Consell de Ministres ha fet aquest dimarts el primer pas per reduir la jornada laboral aprovant la mesura en…
Esta web utiliza cookies.