Vic desactiva el pla d’emergència local per onada de calor

Els Agents Rurals desactiven a Vic el pla Alfa 3, però el mantenen en deu municipis de Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El pla d’emergència local per onada de calor a Vic, activat dijous 12 d’agost al migdia quan es va sobrepassar la temperatura de 37,43ºC al municipi, es va desactivar el dilluns 16 d’agost. Tanmateix el risc d’incendis per les altes temperatures seguia en alerta en zones forestals. En aquest sentit Vic formava part del pla especial per incendis forestals de Protecció Civil, que s’ha desactivat aquest dimecres 18 d’agost.

En el marc del protocol d’onada de calor activat a Vic es van posar a disposició de la ciutadania dos refugis climàtics amb punts d’aigua, el parc de l’Era d’en Sellés i el parc de l’Horta de la Sínia i, un refugi climàtic tancat, l’Orfeó Vigatà. En aquest sentit, de dijous a diumenge la ciutadania va disposar de diversos espais, a més a més dels 27 espais passius de descans.

Tanmateix el diumenge 15 d’agost, el pic més alt de temperatures, el Club Natació Vic – ETB va posar a disposició de col·lectius específics les seves instal·lacions perquè es poguessin refrescar, sempre seguint les mesures sanitàries vigents i l’aforament.

Els serveis socials de l’Ajuntament es van ocupar d’informar a les persones que utilitzen el servei de teleassistència i els grups més vulnerables de la població de les mesures i recomanacions per fer front a la calor, així com fer un seguiment del seu estat en els dies de més temperatura.

La Guàrdia Urbana i Protecció Civil van fer accions preventives i controls en zones boscoses, parcs i espais passius de la ciutat per controlar i informar a la ciutadania de les recomanacions i, en quins espais podien refrescar-se.

Risc d’incendis forestals

Tot i que el protocol d’onada de calor i per a risc d’incendis forestals municipal es van desactivar el passat dilluns, la Generalitat va deixar actiu fins aquest dimecres 18 d’agost pla especial per incendis forestals de Protecció Civil, per l’alt risc d’incendi que hi havia a la zona.

En aquest sentit, els Agents Rurals mantenen el pla Alfa 3 en deu municipis, però el desactiven a la ciutat de Vic, on no s’ha hagut de fer cap actuació per incendis, durant aquest període d’altes temperatures.