Solsona obre inscripcions d’activitats per a la gent gran

S’han programat una vintena de propostes

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions a les activitats per a la gent gran de Solsona que organitza cada curs la regidoria d’Afers Socials, a través dels Serveis Socials del Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consell de la Gent Gran. S’han programat una vintena de propostes, que inclouen activitats físiques, plàstiques i tallers, culturals i formatives i noves tecnologies, per fomentar l’envelliment actiu. L’oferta pràcticament es manté idèntica a la del curs passat.

Les activitats físiques comencen a l’octubre i s’allarguen fins al juny. Gimnàstica suau i de manteniment, natació, ioga, caminada i grup de passeig –aquest darrer, més suau i amb l’acompanyament de Gesport– en són les propostes, algunes de les quals són gratuïtes i la resta, tenen preus populars.

Pel que fa a les activitats plàstiques, també es programen d’octubre a juny. Se’n fan d’estampació, decoració per a la llar, treballs manuals, pintura i dibuix, labors, mitja i ganxet, costura i retalls. Així mateix, es torna a organitzar el taller de memòria, atesa la demanda de cada any.

El grup de teatre, narració oral i recitació, música a l’abast de tothom, club de lectura i descomptes a l’Escola Municipal de Música Joan Roure constitueixen l’oferta cultural i formativa. Quant a les noves tecnologies, el Punt Òmnia oferirà, com sempre, activitats gratuïtes que s’estan acabant de concretar.

Les inscripcions es cursen a les dependències dels Serveis Socials de la segona planta de l’ajuntament els matins de deu a dues. El curs passat van prendre part a aquesta oferta per a la gent gran un total de 228 persones, el 80,70% de les quals eren dones. Les activitats físiques i les propostes del Punt Òmnia van ser les més reeixides.

Paral·lelament, el Consell de la Gent Gran programarà l’oferta de tardes de ball, cada diumenge entre el 2 d’octubre i el 30 d’abril al Casal Cívic Xavier Jounou. Igualment, l’Aula d’Extensió Universitària encetarà el seu curs el 6 d’octubre amb una conferència sobre les dades de l’edat mitjana a càrrec de l’escriptora M. Dolors Guàrdia.