Solsona es converteix durant dos dies en la capital catalana de la jardineria

El fòrum professional del sector se celebrarà a la Sala Polivalent els dies 8 i 9 de març amb una previsió de mil miler d’assistents

Mig miler de persones, entre professionals i alumnes, és previst que es reuneixin a Solsona els dies 8 i 9 de març amb motiu del Fòrum Professional de Jardineria, que concentrarà el gruix del programa a la Sala Polivalent. Organitzada pel Gremi de Jardineria de Catalunya conjuntament amb l’Escola Agrària del Solsonès i l’Institut Francesc Ribalta, amb el suport de l’Ajuntament, la convocatòria consistirà en una jornada tècnica, l’assemblea anual del gremi, una fira del sector, el concurs Catskills de jardineria i tallers diversos, entre altres activitats.

L’edició d’enguany duu per títol “La Metamorfosi. Canvi i oportunitat en el model de jardineria” i abordarà l’evolució del paradigma del jardí, públic i privat, durant els darrers trenta anys. Les inscripcions al fòrum encara estan obertes, però el Gremi de Jardineria confia que hi participin 500 persones o més, una xifra que pot incrementar-se en funció de l’alumnat que hi portin les escoles de jardineria del país –hi ha 14 centres que imparteixen cicles de jardineria, a més d’altres amb PFI.

L’escenari principal d’aquesta trobada serà la Sala Polivalent, si bé a la plaça de l’U d’Octubre s’hi muntarà una minifira de patrocinadors i proveïdors i a l’aparcament posterior, al carrer de la Sardana, el concurs Catskills.

Un director de cinema i el cònsol de França

Així mateix, a banda del programa estrictament adreçat al sector, el dimarts 8 a les cinc de la tarda el Teatre Comarcal acollirà la projecció de la comèdia francesa Entre rosas (La fine fleur), d’entrada lliure i oberta a tothom. Serà amb la presència del seu director, Pierre Pinaud, al qual es retrà un reconeixement, i el cònsol general de França a Barcelona, Olivier Ramadour. En aquesta cinta, Catherine Frot interpreta el paper d’Eve, una dona que cultivava les roses més famoses del món fins que les coses van començar a anar mal dades.

El Gremi de Jardineria de Catalunya organitza el Fòrum Professional de Jardineria arreu del territori. Enguany s’ha coordinat amb l’Escola Agrària del Solsonès, com a centre guanyador del concurs Catskills 2020, que es va dur a terme a Sant Boi de Llobregat, i l’Institut Francesc Ribalta amb el suport del consistori solsoní. El programa complet d’aquesta doble jornada es pot consultar a www.gremijardineria.cat.