Manresa

L’Ajuntament de Manresa reflexiona sobre les possibles millores de la seguretat urbana

Durant la reunió es va presentar l’opció de monitorar les incidències relacionades amb el trànsit, la contaminació, els pàrquings públic…

En el marc del projecte europeu Urbact Citisense, l’Ajuntament de Manresa ha participat en uns debats que tenen l’objectiu de cercar solucions innovadores relacionades amb la millora de la seguretat urbana. Hi van participar sis ciutats europees. Per part de l’Ajuntament de Manresa hi va participar el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Anjo Valentí Moll, i l’inspector cap de la Policia Local de Manresa, Miquel Martínez Pavón.

Durant els debats, es van tractar temes relacionats amb la digitalització i la possibilitat de fer monitoratge d’incidències relacionades amb el trànsit, la contaminació, els pàrquings públics, l’enllumenat públic, la protecció civil o les incidències urbanes informades. En l’àmbit social, es van exposar models de col·laboració entre cossos policials i entitats amb pes a les ciutats, així com la importància de tenir en compte la perspectiva de gènere a l’hora d’afrontar els casos. I, en l’àmbit urbanístic, es va debatre com les intervencions urbanístiques, com ara la creació de parcs públics, poden influir en la reducció d’incidències. Finalment, en l’àmbit de governança, es van explicar òrgans específics que ja funcionen en ciutats europees com ara els dedicats a la prevenció, a les dones o als menors, entre altres.

Els debats es van dur a terme a la ciutat grega del Pireu, que acumula experiència en aquesta temàtica. La feina continuarà els propers mesos, en col·laboració amb la resta de ciutats membres del projecte, per estudiar si algunes d’aquestes polítiques es poden transferir o adaptar a Manresa.

La Xarxa de Transferència d’Innovació Urbact Citesense té un pressupost de 73.748,95 euros, dels quals 47.936,82 euros, el 65% del total, estan finançats amb el fons FEDER de la Unió Europea. Es va posar en marxa el setembre del 2024 i la seva durada és de dos anys. Les ciutats que hi participen són: Pireu (Grècia), Liepaja (Letònia), Nàpols (Italia), Geel (Bèlgica), Fót (Hongria) i Manresa.

Tal com ja es va explicar, aquest 2025 l’Ajuntament de Manresa té en marxa quatre projectes que compten amb finançament procedent de fons europeus (més informació en aquest enllaç).

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

Cunit impulsa una IA local amb el BSC

L’Ajuntament de Cunit fa un pas endavant cap a la modernització i l’eficiència dels serveis municipals amb l’inici dels treballs…

11 hores fa

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà una subvenció per afrontar els efectes de la DANA

L’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà la subvenció de la Diputació de Tarragona per restablir els béns i serveis dels ens locals…

11 hores fa

Parets obre la convocatòria 2025 d’ajuts per a empreses que contractin persones usuàries de l’SLOP

L’Ajuntament de Parets ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçades a empreses que contractin persones usuàries del Servei Local…

11 hores fa

Solsona organitza un nou taller gratuït de parkour

Posar a prova habilitats com l’agilitat, la força, l’equilibri i la flexibilitat tot buscant la manera més creativa de superar…

11 hores fa

Calafell obre el 5 de maig la fase de propostes dels pressupostos participatius 2026

L’Ajuntament de Calafell obre aquest proper 5 de maig el període per a presentar propostes per als pressupostos participatius de…

12 hores fa

Atropellament múltiple a Alemanya: Com a mínim vuit ferits, tres dels quals de gravetat

Almenys vuit persones han resultat ferides, tres d’elles en estat greu, després de ser atropellades per un cotxe aquest divendres…

12 hores fa

Esta web utiliza cookies.