fbpx

Manresa pinta un mural en homenatge a la tercera edat

Avatar photo

Les Escodines compten des d’avui amb una pintura mural que reflecteix històries de vida de les persones grans del barri i que ret, al mateix temps, homenatge a tot el col·lectiu de la ciutat. Aquest matí, protagonistes, familiars i amics han descobert el mural sorpresos i emocionats per com l’autor de la pintura, l’artista Txema Rico, ha sabut captar l’essència del barri. Posteriorment, han celebrat la iniciativa amb un esmorzar al casal del barri.

La pintura, de 8 metres quadrats, està situada al mur exterior de la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, al carrer Caputxins. L’obra reflecteix una finestra oberta per on es veu la paret interior d’una casa empaperada plena de quadres amb persones grans reals, que han tingut un paper rellevant al barri de les Escodines, moments de celebració al carrer, establiments icònics i imatges del propi edifici de la Llar Sant Joan de Déu.

Després de la descoberta, la sala de la llar de jubilats del casal s’ha omplert de gom a gom per celebrar la iniciativa. La regidora de Drets Socials i Persones Grans, Mariona Homs Alsina, la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, Carme Carrió Salabarnada, i l’artista Txema Rico, han dirigit unes paraules a totes les persones assistents.

El mural és el resultat d’un procés molt elaborat, participat i coordinat entre l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Tomàs Canet i l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines. Les tres entitats han sumat esforços per construir una proposta integrada dins els projectes que ja realitzen les tres organitzacions al llarg de l’any. El consistori du a terme diferents accions per visibilitzar el col·lectiu, homenatjar persones grans que hagin destacat en el seu paper social i comunitari a la ciutat i campanyes per lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu.

D’altra banda, l’associació de veïns treballa dia a dia al costat de les persones grans del barri per afavorir al seu benestar social i comunitari, i La Fundació Tomàs Canet ha promogut la campanya “#Tractembé. Un dia tu també seràs gran, per sensibilitzar sobre els maltractaments a les persones grans.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Junts continuarà treballant per preservar l’església de la Sang de Lleida

Notícia següent

L’Hospitalet de Llobregat acollirà la jornada ‘L’esport en Valor(s)’

Notícies relacionades