Igualada presenta nou projecte per les Jornades Europees de Patrimoni

El projecte presentarà 28 punts patrimonials d’interès

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Alberg de Peregrins i Centre d’Acollida de Cal Maco a Igualada, ha acollit, aquest dimecres 5 d’octubre, la presentació de les Jornades Europees de Patrimoni que es duran a terme el 8 i 9 d’octubre.

En aquest acte s’ha presentat el projecte RECorreguts fruit de la col·laboració entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament d’Igualada, per organitzar activitats i recorreguts en el barri del Rec per acostar al gran públic l’atractiu d’aquest conjunt arquitectònic declarat Patrimoni Industrial de Catalunya.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez; el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps i el regidor de Turisme, Jordi Marcè.

El projecte “RECorreguts” proposa divulgar el valor patrimonial del barri del Rec d’Igualada a través d’uns recursos i materials de difusió accessibles i per a tots els públics, que són: Un mapa-guia amb una selecció dels elements patrimonials més destacats per poder fer unes rutes autoguiades pel barri. Aquest imprès estarà disponible a la nova oficina de turisme de Cal Maco; i al Museu de la Pell d’Igualada.

Presentarà 28 punts patrimonials, d’interès arquitectònic, paisatgístic o cultural. S’ha editat en quatre idiomes i amb una tirada de 1000 exemplars en català i 1500 en la resta dels idiomes: castellà, francès i anglès.

Una web (www.recigualada.cat) feta amb la complicitat del teixit associatiu del barri que aglutini tots els agents imprescindibles en la valorització del patrimoni del barri i d’explicar les accions que han dut o estan duent a terme. El Museu de la Pell serà el gestor dels continguts de la web. Un vídeo promocional del barri del Rec que es projectarà en una pantalla instal·lada a l’oficina de turisme de Cal Maco i al Museu de la Pell.

En el seu parlament el regidor de Turisme, Jordi Marcè ha destacat que activitats i iniciatives com aquestes “han de ser part de l’ADN de Cal Maco que ha d’acollir iniciatives que donin a conèixer turísticament el patrimoni d’Igualada i del conjunt de l’Anoia, en aquest cas el patrimoni industrial del barri del Rec”.

El projecte RECorreguts, encara que dut a terme des del Museu de la Pell, s’ha fet amb la voluntat d’implicar la majoria dels agents i entitats del barri i/o d’explicar cadascuna de les seves iniciatives.