Igualada

Igualada treballa per lluitar la soledat i aïllament de les persones grans

La pandèmia va provocar una vulnerabilitat a les persones grans que es vol solucionar amb el projecte Connecta’t

Divendres 8 de novembre s’ha iniciat el projecte Connecta’t, impulsat pel departament d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu de donar resposta al col·lectiu de les persones grans davant l’aïllament i sentiment de soledat no volguda. Sandra de la Iglesia, regidora d’Acció Social, ha explicat que el projecte “vol apropar aquestes persones grans al seu entorn, ja sigui posant-los en contacte amb familiars o amistats, també ajudant-los a descobrir entreteniment de qualitat alhora que els mostra com contactar amb comerços o serveis. Una manera de fer xarxa i de potenciar el contacte amb la societat més recent”.

El projecte contempla formació i acompanyament, personalitzat i grupal, en les tecnologies de la informació i la comunicació, concretament l’ús de la tauleta electrònica.

A Igualada, el 20,3% de la població té més de seixanta-cinc anys, d’aquestes el 26% viu sola. El 74% de les que viuen soles, són dones.

Com antecedents, a Igualada existeix des del 2016 el projecte Radars, que ofereix acompanyament i suport emocional a persones grans que se senten soles, detectades a través de la xarxa comunitària. La seva implementació confirma, ha explicat de la Iglesia que “d’una banda existeix la necessitat de les persones grans que se senten i estan soles i de l’altra, la disposició del voluntariat a oferir el seu suport en accions que ofereixen tenir cura de les persones grans. L’experiència ens mostra que a través d’establir connexions significatives, millora la qualitat de vida de les persones”.

Moltes persones grans tenen dificultats per utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Durant el confinament per la pandèmia de la Covid-19 es va fer evident la vulnerabilitat i l’aïllament d’aquest col·lectiu: moltes persones van passar setmanes soles a casa mantenint únicament contacte telefònic amb familiars i amistats. L’accés a les noves TIC, és molt útil en aquestes situacions, permetent mantenir contacte visual directe amb la família i amistats, l’entreteniment alternatiu a la ràdio o televisió, la compra de queviures, programar o mantenir visites mèdiques, aconseguir entrades o inscripcions a activitats, participació en grups, etc.

De la Iglesia ha destacat que “al participar en el projecte, fent ús de la tauleta electrònica i formant part del grup setmanal, disminuirà el sentiment de soledat i millorarà la qualitat de vida i la vinculació amb l’entorn proper”.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

L’Hospitalet celebra el seu centenari amb un pregó en clau femenina

L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…

44 minuts fa

Rubén Viñuales presideix la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al sector turístic de Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…

47 minuts fa

L’Aparcament Municipal Torroja rebaixa el preu màxim diari

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…

1 hora fa

Mor amb 28 anys la influencer Vanessa Konopka després de mesos sense poder tornar a casa

El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…

1 hora fa

Fira d’Abril i Dia de la Dansa al Port de Segur de Calafell

El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…

1 hora fa

El Mercat del Carrilet de Reus estrena imatge per al cicle de primavera

Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.