Igualada torna a celebrar la Setmana de la Ciutat Educadora

Visites a l’exposició sobre les matemàtiques, concursos digitals o el servei de cangur i d’orientació han estat algunes de les activitats de la jornada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Igualada ha tornat a celebrar la Setmana de la Ciutat Educadora del 25 de  novembre al 2 de desembre amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.  

Posant en relleu els recursos que hi ha durant l’any, el programa d’activitats ha  inclòs temàtiques diverses impulsades des de diferents àrees, entenent la  riquesa d’oportunitats educatives en múltiples espais.  

Així doncs, s’ha promogut la visita a l’exposició “Experiències Matemàtiques” al  Museu de la Pell, la campanya sobre la conscienciació de la reducció de  residus en les compres a la Masuca, l’inauguració d’espais de sensibilització  d’igualtat i diversitat als equipaments juvenils la Kaserna i Cal Badia o l’hora del  conte a la Biblioteca Central d’Igualada.  

També ha recollit l’obertura de dos concursos dirigits a joves: un de fotogràfic  per a l’eliminació de la violència contra les dones promogut des de Sanitat i  Salut Pública i el de treball de recerca de batxillerat Nativitat Yarza, relacionat  amb els feminismes i l’equitat de gènere i impulsat des de la Mancomunitat de  la Conca d’Òdena.  

A més, s’ha aprofitat per recordar que el municipi compta amb un Servei de  Cangur gratuït amb ànim de donar un espai personal a les persones cuidadores  d’infants. La inscripció al servei es pot fer a través de  https://serveicangur.igualada.cat/ .  

Així mateix, Igualada compta amb el Servei d’Orientació Educativa dins la  campanya “Tu sí que vals”, que neix de la voluntat d’empoderar i motivar a les  joves de la ciutat dels 16 als 24 anys a trobar el seu camí i que s’ofereix tant als  centres educatius com als equipaments municipals.