fbpx

Igualada ha organitzat una nova edició de la festa pels Drets dels Infants

Avatar photo

La festa es realitzarà al Museu de la Pell i es desenvoluparà a través del Joc

Igualada commemora cada any el Dia internacional de la Infància amb la celebració de la Festa dels Drets dels Infants. El tema central d’aquesta celebració, aquest any girarà al voltant de la prevenció i la cura de la Salut Mental Infantil. L’esdeveniment tindrà lloc al Museu de la Pell d’Igualada, el dia 19 de novembre, de 10 a 14 h. La Jornada es desenvoluparà a través del Joc, per garantir el dret a cuidar l’entorn saludable de l’infant i tota la importància cognitiva que comporta el joc i el temps lliure als infants.

Carme Riera, tinenta d’Alcalde i regidora d’Infància, ha explicat que “l’objectiu de la jornada és oferir una matinal d’activitats infantils per visibilitzar la prevenció de la salut mental, reflexionar sobre la cura emocional de tots i totes i sensibilitzar sobre la importància del benestar emocional, psicològic i social dels nostres infants”.

Per aquesta raó, la jornada també s’emmarca dins els programa pilot Playful Paradigm Igualada, ciutat jugable que està desenvolupant l’Ajuntament d’Igualada durant tot aquest any i que ha aproximat el joc a tots els barris de la ciutat de forma lúdica i participativa.

Igualada, forma part del Programa de Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef i també treballem conjuntament amb ells per continuar garantint i millorant el benestar de la infància a Igualada.

La jornada també es durà a terme amb molta participació infantil, perquè s’organitza amb el Consell d’Infants de la ciutat.

Pel que fa a activitats, s’hi podrà trobar activitats i tallers relacionats amb la gestió de les emocions per oferir eines que ajudin i aportin reflexions per als més petits i famílies. L’espai “el racó dels experts” liderat pels mateixos infants, on hi haurà un seguit de recomanacions sobre com cuidar la salut mental individual i la de la resta d’infants, amb consells i reflexions realitzades pels infants amb el treball realitzat a les escoles d’Igualada.

També hi haurà un espai de participació gràfica on es podrà veure l’opinió de l’infant al voltant de les necessitats de la salut mental amb mirada infantil. A les 12 del migdia hi haurà la llegida del manifest entorn de la temàtica central a càrrec del Consell d’Infants Riera ha recordat que “s’ha treballat perquè totes les activitats siguin molt lúdiques per oferir a famílies i infants una festa on puguin gaudir d’un espai de sensibilització i amb recursos per cuidar entre tots la salut mental infantil, un tema tan important per al desenvolupament i benestar de la infància que des de l’Ajuntament d’Igualada es treballa i es cuida”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nou radar a l’AP-7 que afectarà la comarca del Tarragonès

Notícia següent

Vuitena edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació

Notícies relacionades