fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Un entrenador reconeix els abusos contra una exalumna a Vic

Avatar photo

Un entrenador d’atletisme de Vic ha reconegut avui dilluns a l’Audiència de Barcelona que l’any 2008 va abusar sexualment d’una menor d’edat a la qual entrenava. El reconeixement dels fets i el compromís de pagar 15.000 euros d’indemnització a la víctima, han fet rebaixar la petició de la fiscalia de 23 anys a cinc anys de presó, que haurà de complir. Així, l’acusació ha passat de tres delictes d’abús sexual amb prevalent a un sol delicte d’abús continuat. A més, haurà de pagar 5.000 euros per les costes de l’acusació particular i no podrà apropar-se ni comunicar-se amb la víctima durant els cinc anys posteriors a la presó.

Segons l’escrit de fiscalia, acceptat per l’acusat i la seva defensa, els fets s’haurien produït a les pistes municipals quan, fent-se valer de la seva posició d’entrenador “de reconegut prestigi” i sota el pretext que era convenient per millorar en els entrenaments, li va oferir massatges en una sala a soles al costat dels vestuaris. Durant els massatges li va fer tocaments, li va practicar sexe oral i també li va demanar que el masturbés.

L’entrenador, “de reconegut prestigi a la província de Barcelona”, es mostrava com una persona “arrogant i obsessiva” i va mostrar la seva predilecció per la víctima, “fins al punt que la recollia a casa amb cotxe per portar-la a les pistes els dies d’entrenament”. El fiscal incideix en què el caràcter “arrogant i obscè” del processat es mostrava en ocasions quan deixava en ridícul a algun alumne davant dels altres companys o tractava amb ells temes sexuals.

L’escrit explica que quan es trobava en privat amb la víctima, li preguntava per les seves relacions amb els nois o fins i tot li explicava les experiències sexuals que ell tenia amb la seva dona. En una ocasió, quan anaven en cotxe fins a les pistes d’atletisme, li va mostrar a la menor una joguina sexual i li va dir que l’havia comprat per fer-la servir amb ella.

De mica en mica, va anar creant un ambient de confiança amb la menor, fent-li creure, des de la seva posició de “reputat entrenador”, que aconseguiria que fos una millor atleta, “però que hauria d’accedir a certes peticions”. En el relat de fets també s’explica que li hauria fet sentir que ella tenia un problema amb els seus pares, cosa que “repercutia” en els seus entrenaments, i que va fer que “cada vegada s’anés tornant més submisa i oferís respecte al seu entrenador”. La víctima ha patit seqüeles psicològiques importants, tal com recull l’informe pericial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un noi de 14 anys agredeix sexualment una nena de 13

Notícia següent

Torna la campanya d’esquí a Font Romeu

Notícies relacionades