L’Acadèmia del Cinema Català ha presentat aquest dimecres l’anunci promocional dels XVI Premis Gaudí. Amb el lema “Tornem a mirar amunt”, convida el públic a aixecar el cap de la pantalla del mòbil per gaudir en comunitat de la màgia del cinema. La peça, dirigida per Pere Sala i Pablo Álvarez, està basada en una idea de The Creative, i s’estrena avui a TV3. També es podrà veure als cinemes de Catalunya, les pantalles de TMB i FGC. En la setzena edició dels seus guardons, l’Acadèmia avança el que serà el leitmotiv de la gala, que tindrà lloc el diumenge 4 de febrer al CCIB.
L’actor Roger Casamajor (El laberinto del fauno, La Mesías, El ventre del mar), reconegut amb un Premi Gaudí a la millor interpretació masculina secundària per Pa negre, representa la humanitat enganxada a la pantalla del telèfon. Veïns i veïnes de Manresa i joves actors en formació a l’Escola d’Arts Escèniques de Manresa completen l’elenc d’aquesta història, que reivindica l’art del cinema com a antídot a l’aïllament que pot produir la tecnologia. Entre les picades d’ull cinèfiles de l’espot, una miniatura d’un tren Iryo, transport oficial dels Premis Gaudí i vehicle que va protagonitzar el 1896 una de les primeres projeccions de la història, a càrrec dels germans Lumière.
Manresa, plató de cinema
Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la Manresa Film Office, l’espot s’ha rodat a diverses localitzacions de la capital del Bages: el Bar Miami —que recentment ha esdevingut plató de nombroses pel·lícules, sèries, videoclips i peces publicitàries— els Multicinemes Bages Centre, equipament de referència a la Catalunya Central, L’Anònima, la Ben Plantada, carrers com el Guimerà i el Club Padel Manresa.
L’espot dels Gaudí posa el punt final a un any a l’alça en matèria de rodatges de Manresa. Entre les filmacions acollides a la ciutat en els darrers anys es troben videoclips com Monotonía de Shakira, diverses sèries (Hache, Tú también lo harías o El cuerpo en llamas) i pel·lícules com Marlowe, 7 raons per fugir, Las leyes de la frontera, El amor en su lugar, Bird Box Barcelona o la més representativa: Plácido, el film de Luis G. Berlanga que el 1961 va revolucionar la ciutat.