La UGT denuncia la cessió il·legal de 400 treballadors a l’escorxador de Mollerussa

Interposada a Treball contra les empreses mercantils Axparia Trade i The Fortune Pig, i també el Grupo Cárnico Jorge

0
162

La UGT-FICA Terres de Lleida ha interposat aquest dimarts al matí davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social una denúncia contra les empreses mercantils Axparia Trade i The Fortune Pig, i també el Grup Cárnico Jorge al qual pertanyen, per la cessió ”il·legal” de 400 treballadors a l’escorxador de Mollerussa. El sindicat denuncia que aquestes dues societats estan afavorint una ”subcontractació fraudulenta” perquè tot i l’aparença d’una veritable relació mercantil entre dues empreses amb entitat i existència reals, ”cap de les dues no tenen organitzacions diferenciades, ni pròpies, activitats separades ni plantilles independents”.
Segons la UGT, tot el persona d’Axparia Trade està sota les ordres i i la dependència jeràrquica de personal de The Fortune Pig, societat a la qual es limita a subministrar-li la mà d’obra. A tall d’exemple, la UGT indica que l’empresa Axparia Trade no ha dut a terme una valoració de riscos en els llocs de treball perquè validen la valoració efectuada per The Fortune Pig.

Segons el sindicat, les empreses Jorge, The Fortune Pig i Axparia Trade estan vulnerant l’article 43 de l’estatut dels treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’empreses de treball temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

UGT-FICA Terres de Lleida insta a la Inspecció de Treball que efectuï una visita al centre de treball de Mollerussa per constatar aquests fets i tenen previst presentar a més a més una demanda sol·licitant que es reconegui judicialment aquesta ”cessió il·legal”.

FER UN COMENTARI