La Palma exposa “Drogues i què?” per sensibilitzar el jovent sobre els riscos del seu consum

La mostra, cedida per l’entitat PDS de promoció de la salut, es pot veure fins el 12 d’abril i s’hi faran visites guiades amb 1.200 joves de diversos centres educatius de la ciutat

0
142

La Palma – Centre de Recursos Juvenils acull fins el 12 d’abril l’exposició “Drogues i què?”, que la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones i l’Associació Antisida de Lleida han portat un any més a Lleida com a part de les seves accions de promoció de la salut. La mostra és una proposta educativa al voltant del tema de les drogues, adreçada a joves majors de 16 anys, especialment alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i PFI (programes formació i inserció).

L’objectiu principal d’aquesta exposició, cedida per l’entitat PDS, Promoció i Desenvolupament Social, és facilitar informació i sensibilitzar sobre els principals riscos del consum de drogues, especialment en entorns acadèmics i laborals. També pretén promoure una consciència crítica davant les condicions de producció i de distribució de les drogues, millorar el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc, promoure l’ús del preservatiu com a mètode d’autocura per prevenir embarassos i infeccions de transmissió sexual, alhora que apropar als joves els recursos de la ciutat, com són el Servei de Salut Jove de Palma i l’Associació Antisida de Lleida.

S’hi fan visites guiades, que es complementen amb un taller realitzat per tècnics municipals i de l’Associació Antisida que reforça els objectius de l’exposició i aprofundeix en les creences dels joves respecte al consum de drogues i les relacions sexuals. Aprofitant que l’exposició estarà instal·lada a Palma, s’informarà als joves de les propostes que el Departament de Joventut, LleidaJove, posa al seu abast.

Està previst que visitin l’exposició 1.200 joves de 10 centres educatius de la ciutat que estudien formació professional, PFI o batxillerat, així com joves de Trampolí, Calidoscopi, Institut Municipal d’Ocupació i Centre Tècnic Ilerdense. Posteriorment, seguiran realitzant activitats amb els seus educadors/es als respectius centres amb el material que se’ls lliurarà durant la visita.

Exposició a l’Aparador “Deixar de fumar pot ser divertit”

L’Aparador de la Palma té també en exposició “Deixar de fumar pot ser divertit”, oberta als i les usuàries del centre. L’exposició està feta pel psicòleg Francesc Abella i el dibuixant Ermengol. En aquesta proposta s’hi troba informació detallada, les estratègies concretes i l’humor necessari per encoratjar i apoderar a les persones fumadores en la seva lluita per deixar aquest hàbit.

FER UN COMENTARI