La Paeria destaca el bon funcionament de la Canera

El centre té una mortalitat baixa, del 9 per cent, molt per sota del que denunciava el Comú

0
137

El Govern de l’Ajuntament de Lleida remarca la qualitat i la professionalitat del servei que presta el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i rebutja les acusacions fetes avui pel grup del Comú.

El regidor Joan Queralt ha negat rotundament que a la Canera municipal es maltracti els animals: “confio plenament en els tècnics i professionals que hi treballen”, ha dit. I ha afegit que els serveis veterinaris del centre estableixen la quantitat adequada de menjar per a cada animal, en funció de la raça i el pes.

Queralt ha explicat que, en realitat, la mortalitat a la Canera Municipal és baixa, se situa en només un 9 %. La contractació d’un equip de veterinaris per part de la Paeria ha contribuït a millorar la dada de mortalitat en els darrers anys. El regidor ha desmentit que hi mori el 23’5% dels animals que hi entrem com deia el Comú.

El regidor Joan Queralt visitarà la Canera Municipal aquest dimecres, 10 d’abril, a les 10 h.

Donacions d’animals regulades per conveni

Així mateix, el regidor responsable de la Canera Municipal ha explicat que les donacions d’animals sense el pagament de la taxa estan incloses en el conveni públic que la Paeria té subscrit amb els Amics dels Animals del Segrià, que estableix aquesta cessió.

Joan Queralt també ha assegurat que el nivell d’informació i de publicitat sobre els animals i les adopcions és l’adequat i es realitza a través dels canals que gestionen i consideren més efectius els voluntaris.

L’Ajuntament de Lleida ha completat recentment la primera fase de la reforma del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, que ha consistit en la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals, uns espais que permeten augmentar les zones assolellades. També s’ha ampliat la zona de gats amb quatre gateres i s’ha dotat els espais lliures de més ombra. La Paeria ja treballa per realitzar la segona fase de la millora de la Canera.

Així mateix, aquest any s’ha posat en marxa, el projecte “Guau”. Es tracta d’una experiència pilot per les qual persones usuàries de l’Àrea d’Inclusió amb perfil de sensellarisme eduquen i interactuen amb gossos del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) per facilitar-ne l’adopció.

FER UN COMENTARI