La nit del 14 de maig es realitzarà el recompte de persones sense sostre

L’acció es farà amb la participació de voluntaris

0
132
Cosum Gencat BLAU (juny 2019) 728×90

La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones que es troben sense sostre, les que pernocten als carrers de Tarragona o que aquella nit utilitzin alguns dels recursos adreçats a persones sense sostre de la ciutat. La finalitat del recompte és conèixer quina és la situació actual i desenvolupar accions i projectes que donin resposta per poder fer-hi front.

Aquesta acció és una iniciativa de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d’Execució Penal a l’Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

La jornada pretén esbrinar el nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquesta nit concreta amb l’objectiu de conèixer-ne millor la seva realitat i poder donar respostes més integrals.

Aquesta serà la segona edició del recompte de persones sense sostre que es fa al nostre municipi. El 4 de maig del 2017 és va fer per primera vegada amb un resultat de 47 persones sense llar. Per a més informació es pot consultar el web https://www.tarragona.cat/sensellarisme.

Crida a la participació ciutadana

Aquest dimarts s’inicia la campanya de crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar-hi. A partir del nombre de persones voluntàries, s’organtizaran petits grups als quals se’ls adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. Les persones que hi participaran rebran prèviament una formació per part dels tècnics experts i també un diploma de participació. Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre i desenvolupar accions per fer-hi front.

Per participar cal ser major d’edat i no és necessari cap experiència prèvia.
Amb aquesta acció, Tarragona se suma en altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutat a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”.

FER UN COMENTARI