La neu i el vent arriben al Pirineu de Lleida

A la Tossa d'Alp s'ha arribat a -15,4 graus i a Certascan a -14,3

0
155
Pla general del port de la Bonaigua. A la dreta de la imatge el rètol que indica que s'ha de circular amb cadenes. Imatge del 10 de gener del 2019

La neu, el vent i el fred ja han arribat al Pirineu de Lleida. Una lleu emblanquinada ha caigut aquest dijous, però a mesura que ha anat avançat el matí s’ha anat fonent. Per accedir al port de la Bonaigua és obligatori circular amb cadenes. La nevada és lleu, entre 5 i 10 centímetres, però el vent bufa fort i complica la visibilitat, portant la neu cap a la calçada. A l’alta muntanya del Pirineu Occidental sí que s’han registrat fins a 20 centímetres de neu. Els termòmetres s’han desplomat a les cotes altes. Així, s’ha arribat als -15,4 graus a la Tossa d’Alp (2.500 metres) i als -14,3 a Certascan (2.300 metres). A la Bonaigua s’han registrat -11,5 graus, mentre que a Vielha el termomètre s’ha situat en -1,6. A Puigcerdà el mercuri s’ha aguantat en positiu, amb 0,3 graus.
Pel que fa als registres de neu, s’han acumulat 21 centímetres a Certascan (Pallars Sobirà), 9 a Malniu (Cerdanya), 5 a Vielha (Val d’Aran), 5 a Ulldeter (Ripollès) i 2 a Tavascan (Pallars Sobirà)

A Boí (Alta Ribagorça) s’ha registrat una ratxa màxima de vent de 120,2 quilòmetres per hora, a Espot (Pallars Sobirà) s’ha arribat als 86 quilòmetres, i a Tírvia, també al Pallars Sobirà, als 60,5 km/h.

FER UN COMENTARI