Wallace Henrique Miranda repeteix podi de la Lleida Down Town Internacional un any més

  La prova de mountain bike extrem aplega 80 participants que fan el descens des del Castell del Rei fins al Montepio

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Wallace Henrique Miranda, del Chaollang Cervezas Imperio, ha estat el guanyador absolut de l’onzena edició de la Lleida Down Town Internacional, la prova de mountain bike extrem, que s’ha disputat aquest diumenge al matí pels carrers del Centre Històric de la ciutat, en ser el participant que ha invertit menys temps a fer el descens, des del Castell del Rei fins al Montepio de l’avinguda de Blondel, i superar els diferents entrebancs disposats pel camí.

  Es dóna la circumstància que Miranda repeteix triomf, ja que en la darrera edició també va ser el més ràpid en realitzar el descens. Fruit d’aquesta estima del campió per la ciutat, s’ha fet tatuar la Seu Vella en un dels seus braços.

  Després de Miranda, que ha estat el més ràpid dels 80 participants, han quedat classificats per aquest ordre: Gabriel Camargo Giovanni, del Ganteck, i Jorge García, de Ciclos Domingo.

  Luis Buide Castelló, de Terres de Lleida, ha estat el primer lleidatà classificat, en entrar en quart lloc.

  La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, han estat els encarregats de lliurar els trofeus en finalitzar la competició.

  La resta del quadre de campions de la Lleida Down Town Internacional ha estat el següent: Arnau Glaslaub, del Sant Andreu de la Barca (infantils); Adrián González, del Motoclub Sant Andreu (cadets); Edgar Peyra, del BTT Premià de Dalt (juniors); Albert Barilaro, del Sprint Club Andorra (màsters 30); Ignacio Vallina, del Multibike Lleida (màsters 40); Cristina Urgell Lahuerta, de la Penya Ciclista Colomina (fèmines absolutes) i Francisco Borrueco, del Vila Bike Club Ciclista (tàndems).

  La Lleida Down Town és una competició, inclosa en el calendari internacional de descensos urbans de la Unió Internacional de Ciclisme des de l’any 2012, i situa Lleida com un referent internacional del mountain bike més extrem, juntament amb ciutats com Lisboa, Sao Pablo, Valparaíso i París, ciutats líders en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

  Els participants han hagut de superar un circuit urbà de gairebé dos quilòmetres, que ha tingut el punt de sortida al Castell del Rei, ha passat pel Baluard de la Reina, abans de travessar la plaça de la Sardana, les muralles, el Canyeret, les escales dels Jutjats, el carrer Companyia i el carrer Cavallers, per on s’ha baixat a tota velocitat, superant diferents obstacles, per arribar a l’avinguda Blondel, on s’ha situat la línia d’arribada.

  Amb aquest recorregut els organitzadors han volgut dissenyar un circuit replet d’obstacles per cercar l’espectacularitat com salts, mòduls de fusta o escales, entre altres. La modalitat urbana de mountain bike presenta com al·licient la transformació dels carrers més emblemàtics de la ciutat creant un circuit urbà de bicicleta tot terreny.

  La Penya Ciclista Colomina ha estat la principal entitat impulsora de la competició, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Lleida.