Vuit documentals de sis nacionalitats competiran en la Secció Oficial de la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà

    Es projectaran del 16 al 26 d'abril, coincidint amb la 15a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida i que enguany porta pel títol 'Mirades documentals'

    La Secció Oficial de Llargmetratges Documentals de la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta a concurs vuit produccions de sis nacionalitats diferents, que es projectaran del 16 al 26 d’abril coincidint amb la 15a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL). Els documentals seleccionats són: ‘Generación: Buñuel, Lorca, Dalí’; ‘Un Cine en Concreto’; ‘Luna Grande. Un Tango por García Lorca’; ‘Al Otro Lado del Muro’; ‘El Espanto’; ‘El Pacto de Adriana’; ‘El silencio de los fusiles’, i ‘Tempestad’. La 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, tindrà lloc entre els dies 20 i 27 d’abril, tot i que la projecció dels documentals que competeixen en la Secció Oficial arrencarà abans. El Jurat d’aquesta estarà integrat enguanypels professors de la UdL i investigadors en diferents àmbits, Antonieta Jarne, Sandro Machetti i Jorge Nieto.
    La Facultat de Lletres de la UdL serà la seu on es projectaran les produccions documentals de la Mostra, obertes al públic general, així com als mateixos alumnes, que tindran la possibilitat de visionar i debatre amb alguns dels directors de les pel·lícules documentals a concurs. Aquesta col·laboració entre la Mostra de Cinema Llatinoamericà i la UdL vol contribuir a la formació universitària alhora que es promou una visió crítica, creativa i de responsabilitat social dins la societat del segle XXI.

    Les vuit produccions que competiran en la Secció Oficial de Documentals de la 24a edició de la Mostra seran: ‘Generación: Buñuel, Lorca, Dalí’, dirigit per Javier Espada i Albert Montón. (Espanya/Mèxic-2018); ‘Un Cine en Concreto’, de Luz Ruciello (Argentina-2017); ‘Luna Grande. Un Tango por García Lorca’, del director Juan José Ponce Guzmán (Espanya-2017); ‘Al Otro Lado del Muro’, de Pau Ortiz (Espanya/Mèxic-2017); ‘El Espanto, dirigit per Pablo Aparo i Martín Benchimol (Argentina-2017); ‘El Pacto de Adriana’, de Lissette Orozco (Xile-2017); ‘El silencio de los fusiles’, de la directora Natalia Orozco (Colòmbia/França-2017), i ‘Tempestad’, dirigida per Tatiana Huezo (Mèxic-2016).

    El jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals de la Mostra estarà format en aquesta ocasió per la professora d’història contemporània de la Ud,L Antonieta Jarne; el professor de la UdL de teoria i història del cinema i les arts audiovisuals, Sandro Machetti, i el professor de narrativa audiovisual de la UdL i investigador sobre crítica, teoria i anàlisi de l’audiovisual, Jorge Nieto.