Vielha torna a celebrar la Fira de la Tardor aquest pròxim 8 d’octubre

Després d’haver-se suspès l’edició de 2020 per la pandèmia, enguany els carrers de Vielha acolliran tant la fira de bestiar com la comercial, seguint les mesures sanitàries vigents

Aquest pròxim 8 d’octubre, Vielha tornarà a celebrar la tradicional Fira de la Tardor, després que el 2020 va haver de suspendre’s per l’aparició de la pandèmia de la COVID-19.


D’aquesta manera, la capital de la Val d’Aran recupera aquesta fira centenària, que reuneix a molta gent arribada de diferents pobles de la Val d’Aran, de les comarques veïnes i del sud de França.


Com és habitual, se celebrarà tant la fira comercial com la de bestiar. Quant a la primera, enguany es tancarà l’Avinguda Pas d’Arró i l’Avinguda Castièro, havent-hi paradetes només en un dels costats de la carretera, afavorint que pugui haver-hi més espai als carrers, sense que hi hagi aglomeracions de gent. A la fira de bestiar, que com de costum té lloc a l’antic camp de futbol, es podrà gaudir de la presència dels animals, amb els habituals concursos de bestiar, però enguany se suspèn l’esmorzar popular.


“Estem contents de poder recuperar la fira de la tardor, gràcies a la bona situació que vivim en relació a la pandèmia. Una tradició que té més de cent anys a Vielha i que reuneix a gent de molts llocs de la Val d’Aran i dels territoris de l’entorn”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “en tot moment hem establert el protocol perquè puguin complir-se les mesures sanitàries vigents avui dia en relació a la prevenció de contagis de la COVID-19”.