Valoració positiva del sistema de recollida porta a porta al barri de la Vall de Sant Daniel

  La iniciativa també s'està instaurant als establiments hotelers del Barri Vell i del Mercadal amb la recollida de la fracció orgànica

  El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso, ha presentat aquest matí el balanç de les primeres setmanes del servei de recollida porta a porta al barri de la Vall Sant Daniel i la valoració dels primers dies de posada en funcionament del servei al Barri Vell i al Mercadal, que s’està instaurant, de moment, als bars i restaurants del barri amb la recollida de la fracció orgànica.

  El servei de recollida porta a porta a Sant Daniel es va començar a treballar amb els veïns a principis del 2016, quan es van iniciar les reunions de treball per conèixer les necessitats i interessos dels veïns i dels comerços, per tal de dissenyar conjuntament un sistema de recollida adaptat a la majoria. El servei es va posar en funcionament el passat 22 de maig. Està prevista una segona passada informativa pels habitatges la propera setmana, i una reunió de treball i una assemblea amb els veïns abans dels 15 de juliol.

  Actualment el barri de Sant Daniel consta de 236 habitatges i 11 activitats econòmiques i fins a dia d’avui s’han recollit una mitjana de 80 cubells al dia. “Podem fer-ne una valoració positiva pel que fa a la resposta obtinguda per part dels veïns, malgrat les incidències que s’han d’anar solucionant i millorant, tant per part dels ciutadans, com de l’Ajuntament i de l’empresa que recull els residus”, ha volgut destacar el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso.

  Pel que fa al servei al Barri Vell i al Mercadal, el juny de 2014 es va iniciar el sistema de recollida de residus amb cubells de posar i treure, tant per als ciutadans com per als comerços, a excepció del vidre i el cartró, matèries que ja es recollien anteriorment. L’any 2017 es va iniciar la recollida del cartró a la porta dels comerços. Pel que fa a la recollida de fracció orgànica s’ha posat en funcionament aquest dimarts als bars i restaurants dels dos barris. Hi ha un total de 137 establiments generadors de matèria orgànica i s’han recollit una mitjana de 30 cubells al dia.

  El dia 26 de juny els educadors ambientals visitaran de nou els establiments del Barri Vell i del Mercadal i se’ls repartiran les bosses identificades de rebuig i envasos, i el proper 3 de juliol es procedirà a recollir porta a porta la fracció d’envasos i rebuig als comerços. Pel que fa als particulars del Barri Vell i del Mercadal, la fracció de rebuig passarà recollir-se 4 dies a la setmana, a dies alterns, a diferència d’ara que és cada dia, a partir també del 3 de juliol.