Uns 50 taxis de Lleida mostren el seu suport als taxistes de Barcelona

    Mig centenar de taxis lleidatans participen en una marxa lenta per solidaritzar-se amb els taxistes de Barcelona pel conflicte amb les empreses de lloguer de vehicles amb conductor com Uber o Cabify

    Una cinquantena de taxis lleidatans s’han solidaritzat amb els taxistes de Barcelona pel conflicte amb les empreses de lloguer de vehicles amb conductor. Les agrupacions de taxistes Radio Tele Taxi i Lo Teu Taxi de Lleida han convocat els  seus conductors i conductores a aquesta aturada que ha tingut lloc de les 13 hores fins a les 15 hores de la tarda, excepte serveis d’emergència i hospitalaris, “en defensa  de la nostra feina i servei”. Aquests han circulat en filera en una marxa lenta per el Passeig de Ronda, l’avinguda Catalunya i fins arribar a la Subdelegació del Govern de la capital del Segrià, en suport a la vaga del sector convocada arreu del país.

    La majoria de taxistes de les grans ciutats espanyoles s’han adherit a aquest protesta per tal de reivindicar un canvi en la legalitat que els protegeixi davant l’auge de plataformes com Cabify o Uber. Des de la setmana passada, el sector del taxi està en peu de guerra des que la setmana passada l’Ajuntament de Barcelona intentés regular el sector per tal de limitat als VTC (vehícles conduits per empleats de noves plataformes), però el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya va frenar la proposta al entendre que les comptències corresponien a l’Estat.